Ζυρίχη: Νέο επιχειρηματικό μοντέλο για τα ταξί

Οι οδηγοί ταξί της Ζυρίχης δουλεύουν  ανεξάρτητα για τις παραγγελίες των μεσιτών (ψηφιακές πλατφόρμες)  ή  πληρώνουν ένα μηνιαίο τέλος στο ραδιοταξί που συνεργάζονται.  Όσοι όμως συνεργάζονται με την 7×7 FAHRDIENSTE AG την μεγαλύτερη εταιρία ταξί της πόλης, από τον Αύγουστο του 2021 πρέπει να επανεξετάσουν τον τρόπο εργασίας τους.

 Από τον προσεχή Αύγουστο, οι υπηρεσίες μεταφοράς της  7 × 7 θα παρέχονται  μόνο από μόνιμους οδηγούς και συνεπώς θα καταγγελθούν οι συμβάσεις με τους 200 συνδεδεμένους χρήστες της  εταιρίας.

\"\"

Στη Ζυρίχη, 200 αυτοαπασχολούμενοι οδηγοί ταξί, είτε πρέπει να αναζητήσουν άλλη πλατφόρμα ή άλλο κέντρο ταξί ή να ελπίζουν ότι θα συνάψουν σύμβαση εργασίας  με την 7 × 7, γράφει το \”Blick.ch\”. Η  εταιρεία 7 × 7, χρεώνει τους αυτοαπασχολούμενους οδηγούς με συνδρομή 1.500 φράγκων (1.361,67 ευρώ).

Όταν ρωτήθηκε ο Roberto Salerno, επικεφαλής πωλήσεων & μάρκετινγκ της 7×7  AG, επιβεβαιώνει τον λόγο για το νέο επιχειρηματικό μοντέλο: «Βασικά, αλλάζουμε την επιχειρηματική μας τακτική από σύμβαση ιδιοκτήτη σε σύμβαση εργαζομένου. Τερματίζουμε τις συμβάσεις κατόχων και προσφέρουμε συμβόλαιο εργαζομένου με συζητήσεις ένας-προς-έναν. Θέλουμε μια ισχυρότερη παρουσία μάρκας (brand name)  στο μέλλον, η οποία επηρεάζει όλα τα κλασικά στοιχεία του μάρκετινγκ. \”Λεπτομέρειες θα δοθούν αργότερα.

Ένας από τους οδηγούς, ο οποίος ήθελε να διατηρήσει την ανωνυμία του , είναι θυμωμένος και αναφέρει στο \”Blick.ch\”. \”Κρατήσαμε όρθια την εταιρία 7×7 FAHRDIENSTE AG όλο  το διάστημα της πανδημίας  και συνεχίσαμε να πληρώνουμε αν και σχεδόν τίποτα δεν συνέβαινε.\” Το ότι τώρα ακολουθούν αυτή την τακτική είναι μια τεράστια απογοήτευση. Πολλοί από τους συναδέλφους μου δεν θα ήθελαν να χάσουν τις ελευθερίες τους.

Απομένει να δούμε αν οι αυτοαπασχολούμενοι οδηγοί θέλουν να ακολουθήσουν αυτήν την αλλαγή στο επιχειρηματικό μοντέλο και πόσα από τα 200 άτομα που επηρεάζονται θα συνάψουν σύμβαση εργασίας με την εταιρεία για περαιτέρω συνεργασία ως εργαζόμενοι.

Τι ισχύει σήμερα

Ένας μεγάλος αριθμός ανεξάρτητων οδηγών ταξί και συνεταιρισμών (περισσότερα από 400 οχήματα και 600 οδηγοί) έχει συσχετίσει τα οχήματά του με την εταιρία 7×7 TAXI. Μαζί με τους οδηγούς τους, αυτοί οι συνεταιρισμοί  εργάζονται για την εκτέλεση των υπηρεσιών μεταφοράς για τους πελάτες της ΤΑΧΙ 7Χ7. Για να επιτρέψουν στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων να παρακολουθούν τι συμβαίνει με τα δικά τους οχήματα, η εταιρία έχει δημιουργήσει μια ψηφιακή πύλη στην οποία έχει πρόσβαση ο διαχειριστής .

Ποια είναι η Taxi 7×7

Το 1999 ιδρύθηκε η εταιρία  Alpha Taxi AG . Τα επόμενα χρόνια, μια συγχώνευση με την Taxi Glanzmann (Kloten) και την Düwal Taxi (Wallisellen / Dübendorf) δημιούργησε τη μεγαλύτερη εταιρεία ταξί στη μητροπολιτική περιοχή της Ζυρίχης. Η εταιρεία  εισήγαγε στην αγορά το 2008  την  κάρτα πελάτη «Taxicard».

Το 2012 όλα τα οχήματα που διαχειρίζεται η Alpha Taxi AG φέρουν τον διακριτικό τίτλο Taxi 7×7.  Το 2014  η επωνυμία της εταιρίας γίνεται  7×7 FAHRDIENSTE AG. Ο λόγος για αυτό ήταν το βελτιωμένο χαρτοφυλάκιο εξυπηρέτησης, το οποίο εκτός από την παραδοσιακή επιχείρηση ταξί, με το 7×7 SHUTTLE ενσωματώνει επίσης μια τακτική υπηρεσία μεταφοράς από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της πόλης, καθώς και την κάλυψη της παροχής επαγγελματικών αυτοκινήτων, λιμουζίνας και μίνι λεωφορείων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...