Μπάντεν-Μπάντεν: Κλείνει ο σταθμός πλήρωσης υδρογόνου και το μοναδικό ταξί που εξυπηρετούσε αποσύρεται από τον δρόμο

Μετά από ένα αισιόδοξο ξεκίνημα στα τέλη του 2021, το Μπάντεν-Μπάντεν θα πρέπει να αποχαιρετήσει φέτος το μοναδικό του ταξί υδρογόνου.

Τον Νοέμβριο του 2021, η εταιρεία Taxi Holl ανακοίνωσε ότι η μεταφορά επιβατών στην τοποθεσία του στο Μπάντεν-Μπάντεν θα μπορεί να πραγματοποιείται και με ένα ταξί υδρογόνου Toyota Mirai. Μόλις ενάμιση χρόνο αργότερα, το καθαρό ταξί στερείται πλέον της βάσης του. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας Ντιρκ Χολ, η διακοπή λειτουργίας του σταθμού ανεφοδιασμού υδρογόνου στο Ράστατ έχει πλέον αποφασιστεί. Και αυτό σφραγίζει και τη μοίρα του ταξί υδρογόνου.

Η εταιρεία H2-Mobility, η οποία έχει δεσμευτεί για την επέκταση της υποδομής υδρογόνου σε όλη την επικράτεια της Γερμανίας, προγραμματίζει το κλείσιμο του σταθμού πλήρωσης υδρογόνου στο Ράστατ για την 1η Αυγούστου του τρέχοντος έτους. Στην ιστοσελίδα της εταιρείας αναφέρεται: «Κατασκευάζουμε νέους, μεγαλύτερους σταθμούς, με γνώμονα τη ζήτηση, και μετασκευάζουμε υφιστάμενα πρατήρια. Επιλεγμένες θέσεις θα κλείσουν και όσο το δυνατόν περισσότερα από τα εξαρτήματά τους θα ανακυκλωθούν».

Για το Μπάντεν-Μπάντεν και όλους εκείνους τους επιχειρηματίες που βασίστηκαν στην υποδομή υδρογόνου, η διακοπή του έργου δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί μεγάλη απώλεια. Σύμφωνα με την Taxi Holl, το Mirai όχι μόνο συνέβαλε σε λιγότερο θόρυβο στην λουτρόπολη για πάνω από 125.000 χιλιόμετρα, αλλά βοήθησε επίσης στην εξοικονόμηση 13 τόνων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Κι ενώ η λειτουργία ταξί υδρογόνου στην ύπαιθρο γίνεται όλο και πιο δύσκολη λόγω της έλλειψης σταθμών ανεφοδιασμού, όλο και περισσότερα Toyota Mirai εμφανίζονται στους δρόμους του Αμβούργου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *