Αγγλία: Τέταρτη επιδότηση έως 7.500 λίρες για τους οδηγούς ταξί

  • Για όσους έχουν μείωση κύκλου εργασιών πάνω από 30% υπολογίζεται ότι θα πάρουν το 80% των κερδών 3 μηνών, με ανώτατο όριο τις 7.500 λίρες.
  • Για όσους έχουν μείωση κύκλου εργασιών κάτω από 30% υπολογίζεται ότι θα πάρουν το 30% των κερδών 3 μηνών, με ανώτατο όριο τις 2.850 λίρες.

Λόγω της «μεταβλητότητας» του εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων και της έλλειψης λεπτομερών δεδομένων σχετικά με τα κέρδη τους, η υποστήριξη για τους οδηγούς ταξί και άλλους αυτοαπασχολούμενους εργαζόμενους δεν μπορούσε να βασίζεται σε μηνιαία βάση, λέει ο υπουργός Οικονομικών. Αντ \’αυτού, η κυβέρνηση επέλεξε να παράσχει ένα κατ\’ αποκοπή ποσό, μέσω του καθεστώτος προστασίας εισοδήματος αυτοαπασχόλησης (SEISS), για να βοηθήσει τους εργαζομένους που πλήττονται οικονομικά από την πανδημία του κορωναϊού.

Μέχρι στιγμής έχουν δοθεί πάνω από 33 δισεκατομμύρια £ σε αυτοαπασχολούμενους εργαζόμενους μέσω επιχορηγήσεων SEISS. Ένας ανώτερος αξιωματούχος του Υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζει ότι αυτή η στιγμή είναι «δύσκολη στιγμή» για αυτοαπασχολούμενους οδηγούς ταξί.

Η Zarah Sultana, βουλευτής από το Κόβεντρι, ρώτησε το Υπουργείο: «Ποια μέτρα έχει πάρει για να υποστηρίξει τους αυτοαπασχολούμενους οδηγούς ταξί που αντιμετωπίζουν μειώσεις στην εργασία ως αποτέλεσμα της επιδημίας COVID-19».

Ο Jesse Norman, ο Οικονομικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, απάντησε στη γραπτή ερώτηση: «Η Κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι αυτή είναι μια δύσκολη στιγμή για πολλούς τομείς και άτομα, συμπεριλαμβανομένων των αυτοαπασχολούμενων οδηγών ταξί.

«Η κυβέρνηση ενήργησε για να υποστηρίξει εκείνους που είναι αυτοαπασχολούμενοι και έχουν επηρεαστεί από το ξέσπασμα του COVID-19 και ανακοίνωσε στον Προϋπολογισμό 2021 ότι το Σύστημα Υποστήριξης Εισοδήματος Αυτοαπασχόλησης (SEISS) θα συνεχιστεί μέχρι τον Σεπτέμβριο, με μια τέταρτη και πέμπτη επιχορήγηση.

«Η κυβέρνηση θα έχει δαπανήσει πάνω από 33 δισεκατομμύρια λίρες για τη στήριξη όσων αυτοαπασχολούνται μέσω του SEISS, καθιστώντας το ένα από τα πιο γενναιόδωρα προγράμματα στήριξης COVID-19 εισοδήματος αυτοαπασχόλησης στον κόσμο.

«Το SEISS δεν αποσκοπεί στην αντικατάσταση εισοδήματος από μήνα σε μήνα. Λόγω της αστάθειας των εισοδημάτων και της έλλειψης λεπτομερών δεδομένων που διατηρεί η HMRC για τα εμπορικά κέρδη, δεν είναι δυνατή η ακριβής χαρτογράφηση του εισοδήματος αντικατάστασης από μήνα σε μήνα.

«Αντ \’αυτού, το SEISS παρέχει εφάπαξ πληρωμή για την υποστήριξη επιλέξιμων αυτοαπασχολούμενων ατόμων των οποίων οι επιχειρήσεις έχουν επηρεαστεί από τον κορωναϊό.

«Το SEISS είναι ένα μόνο μέρος ενός ευρύτερου πακέτου υποστήριξης για τους αυτοαπασχολούμενους, το οποίο περιλαμβάνει αυτόματες ρυθμίσεις χρόνου προς πληρωμή, δάνεια, υποστήριξη πρόνοιας και άλλες επιχορηγήσεις επιχειρηματικής υποστήριξης». Για τους οδηγούς ταξί και άλλους επιλέξιμους αυτοαπασχολούμενους εργαζομένους σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, το οικονομικό πακέτο SEISS της κυβέρνησης αποτέλεσε τη σωτηρία για τους μεμονωμένους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Η τέταρτη επιχορήγηση SEISS θα παρέχει φορολογητέα επιχορήγηση που υπολογίζεται στο 80% των μέσων εμπορικών κερδών 3 μηνών Η επιχορήγηση θα καταβληθεί σε μία δόση και θα ανέλθει συνολικά σε 7.500 £.

Οι αιτήσεις για την πολυαναμενόμενη τέταρτη επιχορήγηση SEISS θα είναι ανοιχτές την επόμενη εβδομάδα έως τις 31 Μαΐου 2021. Όσοι είναι επιλέξιμοι για την επιχορήγηση θα επικοινωνήσουν απευθείας με το HMRC και θα τους δοθεί μια προσωπική ημερομηνία αξίωσης. Οι επιλέξιμοι εργαζόμενοι θα μπορούν τότε να υποβάλουν τις αξιώσεις τους για την τέταρτη επιχορήγηση στην ημερομηνία που παρέχεται από το HMRC. Σε προηγούμενους γύρους αιτήσεων, η HMRC μπόρεσε να ανταποκριθεί στις αξιώσεις του SEISS εντός έξι εργάσιμων ημερών από την υποβολή μιας αίτησης.

Ο Καγκελάριος Rishi Sunak ανακοίνωσε επίσης ότι θα διατεθεί μια πέμπτη και τελευταία επιχορήγηση SEISS για να βοηθήσουν όσους αγωνίζονται. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι η τελική επιχορήγηση θα καλύπτει το διάστημα από τον Μάιο έως Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

Οι επιλέξιμοι αυτοαπασχολούμενοι θα μπορούν να την ζητήσουν από τα τέλη Ιουλίου και το ποσό της πέμπτης επιχορήγησης θα καθοριστεί από το ύψος του κύκλου εργασιών από τον Απρίλιο του 2020 έως τον Απρίλιο του 2021.

Η πέμπτη επιχορήγηση περιλαμβάνει:

  • 80% των μέσων εμπορικών κερδών 3 μηνών, με ανώτατο όριο £ 7.500, για όσους έχουν μείωση κύκλου εργασιών 30% ή περισσότερο
  • 30% των μέσων εμπορικών κερδών 3 μηνών, που ανέρχονται σε £ 2.850, για όσους έχουν μείωση κύκλου εργασιών κάτω του 30%.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...