Η οικονομική ενίσχυση της Γαλλικής κυβέρνησης για τον κλάδο των Ταξί τους μήνες Οκτώβριο- Νοέμβριο- Δεκέμβριο 2020

Του Βασίλη Σιάσσου

Η ενίσχυση εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως, περιοχή λειτουργίας, μήνες που εμπλέκονται και ποσό χαμένου κύκλου εργασιών, δεν θα υπόκειται σε φόρο και καταγράφεται ως \”επιδότηση λειτουργίας\”. Ο κλάδος των Ταξί έχει ενταχθεί στον τομέα S1 μαζί με όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Για τον μήνα Οκτώβριο, εταιρείες ταξί ή αυτοαπασχολούμενοι ιδιοκτήτες που βρίσκονται σε περιοχές απαγόρευσης κυκλοφορίας με απώλεια κύκλου εργασιών άνω του 50%, θα λάβουν ενίσχυση έως 10.000 ευρώ. Οι εταιρείες ταξί που βρίσκονται εκτός ζώνης απαγόρευσης κυκλοφορίας, εάν έχουν χάσει μεταξύ 50% και 70% του κύκλου εργασιών τους,  μπορούν να λάβουν βοήθεια έως και 1.500 ευρώ. Τέλος, οι εταιρείες που έχουν χάσει πάνω από το 70% του κύκλου εργασιών  μπορούν να λάβουν έως 10.000 ευρώ εντός του ορίου του 60% του μηνιαίου κύκλου εργασιών τους για το προηγούμενο έτος.

\"\"

 Για το Νοέμβριο, όλες οι εταιρείες του τομέα S1 (σε αυτόν εντάσσεται το Ταξί) μπορούν να λάβουν επιδότηση ίση με το ποσό του χαμένου κύκλου εργασιών έως το όριο των 10.000 ευρώ. Τέλος, για τον Δεκέμβριο, όσοι υπέστησαν απώλεια τουλάχιστον 50%  μπορούν να λάβουν ενίσχυση έως 10.000 ευρώ ή αποζημίωση 15% του μηνιαίου κύκλου εργασιών τους. Για εταιρείες που έχουν χάσει πάνω από το 70% του κύκλου εργασιών τους, \”η αποζημίωση θα φθάσει το 20% του μηνιαίου κύκλου εργασιών έως το όριο των 200.000 ευρώ το μήνα. Αυτή η ενίσχυση θα χορηγηθεί σε κάθε εταιρεία βάσει της δήλωσης που έχει κάνει στο Υπουργείο Οικονομικών. \”

Παράδειγμα :  \”Οι εταιρείες που μπορούν να αποδείξουν απώλεια κύκλου εργασιών άνω του 50%, από τις απώλειες του Οκτωβρίου για εκείνες που βρίσκονται στα 54 τμήματα που έχουν υποστεί τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, θα ωφεληθούν με ενίσχυση έως 10.000 ευρώ το μήνα. Για παράδειγμα, για κύκλο εργασιών 2.000 ευρώ τον Νοέμβριο του 2020 έναντι κύκλου εργασιών 8.000 ευρώ το 2019, το ταμείο αλληλεγγύης θα προσφέρει έως και 6.000 ευρώ »

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...