Οι ταξιτζήδες της Μασσαλίας απέκλεισαν το Δημαρχείο της πόλης

  • Ζητούν κατάργηση του φόρου στάθμευσης 300 ευρώ για το τρέχον έτος

500 ταξιτζήδες της Μασσαλίας διαδήλωσαν σήμερα μπροστά από το Δημαρχείο της πόλης απαιτώντας ακρόαση από τον Δήμαρχο. Αφού απέκλεισαν τους δρόμους μπροστά από το Παλιό Λιμάνι της Μασσαλίας μια αντιπροσωπεία του συνδικάτου μίλησε με τον υπεύθυνο μεταφορών  Audrey Gatian.

Βασικό αίτημα των ταξιτζήδων ήταν η κατάργηση για το 2020 του ετήσιου φόρου στάθμευσης ύψους 300 ευρώ. Οι περιορισμοί κυκλοφορίας που ισχύουν στην Γαλλία είχαν ως αποτέλεσμα να χαθεί το μεγαλύτερο μέρος του μεταφορικού έργου των Ταξί. Ειδικότερα για την Μασσαλία, μια πόλη με έντονη κοινωνική, πολιτιστική και τουριστική δραστηριότητα το πρόβλημα ήταν ακόμη μεγαλύτερο για τους οδηγούς ταξί. Ένα επίσης σημαντικό ζήτημα που συζητήθηκε στην συνάντηση είναι η επικείμενη ρύθμιση της αγοράς vtc (ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό) και το πώς αυτή θα επηρεάσει την επαγγελματική ομάδα των αυτοκινητιστών ταξί.

Τελικά οι εκπρόσωποι του συνδικάτου έλαβαν προφορική βεβαίωση από τον δήμο της Μασσαλίας  για την αναστολή του τέλους  στάθμευσης 2020 .

\”Είναι ένα από τα πιο ακριβά τέλη στη Γαλλία, το δημαρχείο έπρεπε να μας ακούσει για αυτό το ζήτημα\”, αντέδρασε ικανοποιημένος μετά τη συνάντηση ένα από τα μέλη της αντιπροσωπείας της ένωσης.

Αλλά η κινητοποίηση δεν έχει τελειώσει. Οι οδηγοί κατευθύνονται τώρα στο σιδηροδρομικό σταθμό Saint-Charles για να απαιτήσουν την κατάργηση  μιας πιάτσας  που προορίζεται για  τα VTC.

Σύμφωνα με καταγγελίες των Ενώσεων ταξί της πόλης , ο Δήμος σχεδιάζει να δημιουργήσει έναν χώρο που προορίζεται για  τα VTC για τη μεταφορά επιβατών. Αυτό αντίκειται στους υπάρχοντες κανονισμούς και αναμένονται ακόμη πιο σφοδρές αντιδράσεις από τους ταξιτζήδες της Μασσαλίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...