Βόρεια Ιρλανδία: «1.500 λίρες για κάθε οδηγό ταξί ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση»

Στις 13 Νοεμβρίου η υπουργός Υποδομών της Βόρειας Ιρλανδίας Nichola Mallou ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα έκτακτης οικονομικής στήριξης 14 εκ. λιρών για τους οδηγούς ταξί. Το πρόγραμμα προέβλεπε εφάπαξ πληρωμή 1.500 λιρών σε οδηγούς και αυτοαπασχολούμενους που πληρούσαν τα παρακάτω κριτήρια:
Εργάζονταν ή ήταν διαθέσιμοι για εργασία στο διάστημα 22 Μαρτίου 2020 – 30 Σεπτεμβρίου 2020
Είχε έγκυρη άδεια οδήγησης ταξί
Είχε εν ισχύ ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το όχημα.
Οι αιτήσεις ολοκληρώθηκαν στις 27 Νοεμβρίου και τα χρήματα θα κατατεθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέσα στον Δεκέμβριο. Περισσότεροι από 9.000 οδηγοί πληρούσαν αυτά τα κριτήρια, ωστόσο οι αιτήσεις έφτασαν μόλις τις 5.000. Όπως ανέφερε η Επιτροπή Ελέγχου των αιτήσεων, πολλοί οδηγοί υποστήριξαν ότι δεν γνώριζαν για το πρόγραμμα έκτακτης οικονομικής βοήθειας κι έχασαν τις προθεσμίες και άλλοι ότι δεν είχαν πρόσβαση σε υπολογιστή για την επεξεργασία των αιτήσεων.
Από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα το 30% των οδηγών στη Βόρεια Ιρλανδία έχει παραιτηθεί. Ο Eamon O’ Donnell της εταιρίας North West Taxi Proprietors αναφέρει ότι το ποσό της επιχορήγησης είναι πολύ μικρό για να καλύψει τις απώλειες κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...