Η Uber μπαίνει στην αγορά της Ιαπωνίας… από το παράθυρο.

Η αμερικάνικη πολυεθνική  δεν επιτρέπεται να διαχειρίζεται το δικό της στόλο για ταξίδια στην Ιαπωνί, αλλά θα το κάνει σε  συνεργασία με τρεις εγχώριες εταιρίες
Η Uber Technologies ( UBER.N ) ξεκίνησε την Παρασκευή μια εφαρμογή για smartphone στο Τόκιο σε συνεργασία με τρεις εγχώριες εταιρείες ταξί, αν και οι αυστηροί κανονισμοί αποκλείουν τη δημοφιλή υπηρεσία κοινής χρήσης της στην Ιαπωνία.
Η εφαρμογή που έχει ήδη εισαχθεί σε μικρότερες πόλεις, συνδέει τους χρήστες της εφαρμογής με ταξί που διαχειρίζονται οι Hinomaru Limousine, Tokyo MK Corp και Ecosystem στην ιαπωνική πρωτεύουσα.
Η Uber δεν επιτρέπεται να διαχειρίζεται το δικό της στόλο για ταξίδια στην Ιαπωνία, όπως συμβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού, καθώς οι τοπικοί κανονισμοί απαγορεύουν στους μη επαγγελματίες οδηγούς να μεταφέρουν πελάτες που πληρώνουν.
Θέλοντας να χτίσει μια πελατειακή βάση στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, η Uber έχει επικεντρωθεί στην επέκταση της υπηρεσίας παράδοσης φαγητού Uber Eats, η οποία έχει αποδειχθεί δημοφιλής, ιδιαίτερα εν μέσω της πανδημίας.
Η Didi Mobility Japan, κοινοπραξία της Didi Chuxing και της SoftBank Corp της Κίνας, έχει επίσης εισαγάγει μια υπηρεσία στην Ιαπωνία για τη σύνδεση πελατών με ταξί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...