Coronavirus: Τα γαλλικά ταξί είναι έτοιμα να μεταφέρουν το ιατρικό προσωπικό

Προκειμένου να διευκολυνθεί η καταπολέμηση της εξάπλωσης του Covid-19, ο Emmanuel Macron ζητά από τα ταξί να διαχειρίζονται την κίνηση του ιατρικού προσωπικού. \”Αυτή είναι μια καλή απόδειξη της εμπιστοσύνης του κράτους\”, εκτιμά ο πρόεδρος των ταξί της Besançon, Anthony Bezard. \”Θα κάνουμε αυτό που μας ζητάνε. Εάν κατορθώσουμε να εξαλείψουμε αυτόν τον ιό, μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι που συμμετείχαμε σε αυτό \”, προσθέτει.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου ταξί της Besançon Anthony Bezard  παρακολούθησε με προσοχή την ομιλία του Emmanuel Macron  τη Δευτέρα το βράδυ. Η καταπολέμηση της εξάπλωσης του κοροναϊού είναι  δουλειά όλων και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναθέτει στα ταξί μια πρωτοφανή αποστολή: τη μεταφορά του ιατρικού προσωπικού.

Πώς βλέπουν  οι οδηγοί ταξί  αυτή την προεδρική ανακοίνωση;

Όπως έχει σήμερα η κατάσταση μας θυμίζει τα περίφημα \”ταξί Marne\”, όταν  είχαμε την αποστολή να πάρουμε τους στρατιώτες μας από  την πρώτη γραμμή του πολέμου. Είναι μια καλή απόδειξη της εμπιστοσύνης του κράτους. Η παροχή βοήθειας στους φροντιστές είναι αποστολή δημόσιας υπηρεσίας

Ποιες είναι οι απαιτήσεις σας;

Αυτή είναι μια σημαντική ερώτηση. Χρειαζόμαστε προστατευτικό  εξοπλισμό, αντισηπτικά  και  μάσκες ειδικότερα. Μέχρι τώρα, μεταφέραμε  ανθρώπους που υπέφεραν, ενδεχομένως να ήταν και μολυσμένοι από τον κοροναϊό. Αν πρέπει να  μεταφέρουμε τους φροντιστές, θα το κάνουμε, αλλά πρέπει να προστατέψουμε τα παιδιά μας.

Είστε έκπληκτοι από αυτό το νέο ρόλο που σας προσφέρεται;

Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι, έτσι ναι, είναι μια έκπληξη. Αλλά είμαστε έτοιμοι. Έχουμε ήδη σε λειτουργία  ένα 24ωρο τηλεφωνικό σύστημα συνδυασμένο με την  γεωγραφική θέση των ταξί και  είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε σε αυτή την  πολύπλοκη διαδικασία. Στη Besançon, υπάρχουν 44 ταξί και όλοι μπορούν να κινητοποιηθούν για να μεταφέρουν το ιατρικό προσωπικό ή τα παιδιά τους στο σημείο φροντίδας. Θα κάνουμε αυτό που μας ζητάνε. Εάν κατορθώσουμε να εξαλείψουμε αυτόν τον ιό, μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι που συμμετείχαμε σε αυτό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...