Ευκαιρία κέρδους αλλά για ποιόν; Η Uber ζητά τώρα συνεργασία από τα νόμιμα ταξί της Βέρνης

Μετά από 130.000 ανεπιτυχείς προσπάθειες κλήσης από πελάτες της Uber το 2019 και την αυστηροποίηση των κανονισμών, η εταιρία στρέφεται τώρα στα νόμιμα Ταξί.

Από την Πέμπτη 5 Μαρτίου , όπως αναφέρει το περιοδικό ΄΄Taxi Times΄΄  η εξαιρετικά αμφιλεγόμενη  διαμεσολαβητική εταιρία \”Uber\” , η οποία  συνεργάζεται κυρίως με μη επαγγελματίες  οδηγούς , προσφέρει τις  υπηρεσίες της  στην πρωτεύουσα της Ελβετίας, τη Βέρνη. Όλες οι διαδρομές θα γίνονται μόνο με ταξί.

Ωστόσο, αυτή η συνεργασία δεν έγινε εντελώς οικειοθελώς, αλλά απορρέει από τους αυστηρούς κανονισμούς μεταφοράς της Βέρνης. Για παράδειγμα, αυτοί  δεν προβλέπουν διαδρομές  με λιμουζίνα ή ιδιωτικά αυτοκίνητα.  Αντ \’αυτού, όλοι θα πρέπει να αποδείξουν ότι κατέχουν μία νόμιμη άδεια είτε σε επίπεδο οδηγού, είτε σε επίπεδο αυτοκινήτου (νόμιμη άδεια ταξί).

Σε ότι αφορά τα κόμιστρα , αυτά μπορούν να είναι  ελεύθερα, γι \’αυτό και η Uber θα χρησιμοποιήσει τον αλγόριθμο τιμών της  και στη Βέρνη. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότερες διαδρομές θα είναι φθηνότερες στην αρχή  (για να κατακτήσουν την αγορά), αλλά μπορούν επίσης να αυξηθούν δραστικά εάν η ζήτηση είναι υψηλή.

Αν και το επιχειρηματικό μοντέλο της Uber,  έχει σχεδιαστεί μόνο για καταστροφή και λειτουργεί  σε βάρος της  απασχόλησης, όπως αποδεικνύουν πολλές μελέτες, η εταιρεία εξαπλώνεται σε όλο και περισσότερες πόλεις.

Η Βέρνη είναι η ένατη ελβετική πόλη στην οποία η Uber διαμεσολαβεί . Η κίνηση αυτή  είναι μια αντίδραση στις 130.000 ανεπιτυχείς προσπάθειες των πελατών της Uber το 2019 να παραγγείλουν ένα όχημα, ανέφερε η εταιρεία. Προσφέροντας την εφαρμογή Uber taxi, οι τοπικοί οδηγοί ταξί  θα έχουν  μια νέα ευκαιρία να αυξήσουν την πληρότητά τους και να προσελκύσουν νέους πελάτες, γράφει στο μήνυμά της η uber.

Το αν και πόσα  ταξί της Βέρνης θα χρησιμοποιήσουν   αυτή την επιλογή δεν είναι σαφές. Οι οδηγοί ταξί που είναι ανοιχτοί για να συνεργαστούν με την Uber, θα πρέπει να σκεφτούν ότι θα ελέγχονται φορολογικά  από  τις Κάτω Χώρες. Οι ευκαιρίες κέρδους για τους οδηγούς της Uber, έχουν καταστεί τόσο καταστροφικές, ώστε οι διαδηλώσεις πραγματοποιούνται σχεδόν εβδομαδιαίως μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της Uber .

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...