Φλόριντα: Η πρώτη δοκιμαστική πτήση αεροταξί πραγματοποιήθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της Τάμπα

Το διεθνές αεροδρόμιο της Τάμπα φιλοξένησε την Πέμπτη την πρώτη δοκιμαστική πτήση αεροταξί στη Φλόριντα, ανοίγοντας ενδεχομένως τον δρόμο για το μέλλον των δημόσιων μεταφορών στην πολιτεία.

Η επίδειξη του Volocopter ήταν επίσης η πρώτη δοκιμαστική πτήση αστικής εναέριας κινητικότητας σε μεγάλο αεροδρόμιο των ΗΠΑ. Η αστική εναέρια κινητικότητα είναι μια νέα κατηγορία αεροσκαφών που επικεντρώνεται σε πτήσεις μικρής έως μεσαίας εμβέλειας, μεταφέροντας ανθρώπους ή αγαθά σε αστικό περιβάλλον.

\"\"

«Στην Τάμπα -και ειδικά στο διεθνές αεροδρόμιο- είμαστε υπέρ της καινοτομίας. Και θυμηθείτε, πριν από 100 χρόνια, είχαμε την πρώτη εμπορική πτήση στον κόσμο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου. «Οπότε, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να επιδείξουμε την καινοτομία από αυτό το νέο αεροσκάφος, το οποίο είναι εντυπωσιακό».

Το Volocopter χρειάζεται την έγκριση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για να λειτουργήσει στις ΗΠΑ, ενώ η εταιρεία θα πρέπει επίσης να κατασκευάσει την υποδομή για την προσαπογείωσή τους. Η εταιρεία εκτιμά ότι θα λάβει την ομοσπονδιακή έγκριση, η οποία ωστόσο δεν αναμένεται πριν από το 2025.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Volocopter Ντερκ Χόκε δήλωσε ότι η χρέωση για την υπηρεσία θα είναι αρκετά ακριβή στην αρχή. Στόχος του, ωστόσο, είναι να γίνει πιο προσιτή μέχρι το 2026 ή το 2027. Αρχικά, τα αεροταξί της Volocopter θα μπορούν να μεταφέρουν μόνο έναν επιβάτη κάθε φορά. Ο Χόκε δήλωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάσει μεγαλύτερα αεροσκάφη στην πορεία καθώς οι μπαταρίες θα γίνονται πιο ισχυρές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...