Ρώμη: Χαοτική η κυκλοφοριακή κατάσταση, οι οδηγοί ταξί ζητούν επειγόντως μέτρα

Oι κυκλοφοριακές συνθήκες στη Ρώμη γίνονται δυσκολότερες μέρα με τη μέρα, εξαιτίας -μεταξύ άλλων- του χάους που προκαλούν τα πολυάριθμα εργοτάξια και οι ζώνες περιορισμένης κυκλοφορίας.

Εν τω μεταξύ, ενώ συνεχίζεται η αντιπαράθεση για την αύξηση του αριθμού των αδειών ταξί (ο δήμαρχος θέλει 1.000 νέες) και την αναπροσαρμογή των κομίστρων, οι ενώσεις ταξί έχουν απευθυνθεί με επιστολή τους στον σύμβουλο Κινητικότητας, Εουτζένιο Πατανέ, στον πρόεδρο της συμβουλευτικής επιτροπής, Ρομπέρτο Μπαλντέτι, και στη διευθύντρια του Τμήματος Μεταφορών, Ντάρια Λουτσιάνι, για να καταγγείλουν «την εκθετική αύξηση της κυκλοφορίας και, κατά συνέπεια, των χρόνων διαδρομής, με σημαντική περαιτέρω μείωση της εμπορικής ταχύτητας για την υπηρεσία ταξί». Οι οδηγοί ταξί ζητούν από τις Αρχές άνοιγμα αποκλειστικών λωρίδων και επέκταση των ωραρίων λειτουργίας στις ζώνες περιορισμένης κυκλοφορίας.

\"\"

Ένα ακόμη αίτημα του κλάδου αφορά την αναστολή της σταθερής τιμής από και προς τα αεροδρόμια Τσιαμπίνο και Φιουμιτσίνο. Περιμένοντας από τη διοίκηση να επικαιροποιήσει τις τιμές (για να επιταχυνθεί η διαδικασία ο Λορένο Μπιταρέλι, πρόεδρος της εταιρείας ταξί 3570, προτείνει την υιοθέτηση του «μοντέλου του Μιλάνου»), ζητούν να επιβληθεί σε κάθε διαδρομή μια προσαύξηση 3 ευρώ. «Αν ο Δήμος δεν ικανοποιήσει το αίτημά μας, φοβάμαι ότι είναι αναπόφευκτο να σταματήσει η υπηρεσία – υπογραμμίζει ο Αλεσάντρο Τζενοβέζε, πρόεδρος της ένωσης Ugl taxi. «Δουλεύουμε κάτω από το κόστος εδώ και δώδεκα χρόνια, τώρα η διαδρομή από το κέντρο μέχρι το Τσιαμπίνο διαρκεί μιάμιση ώρα και η σταθερή τιμή στα 31 ευρώ δεν είναι βιώσιμη». Όσον αφορά τις αναπροσαρμογές των ναύλων που ζητά ο κλάδος, η γνώμη του είναι ότι δεν μπορούν πλέον να αναβληθούν: «Με τα σημερινά τιμολόγια δουλεύουμε με ζημιά».

Ο Άντρια Ατζένι της Fit Uil θεωρεί ότι χρειάζονται περισσότεροι έλεγχοι στις αποκλειστικές λωρίδες, που συχνά καταλαμβάνονται από τα μέσα φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων. «Ζητήσαμε να ξανανοίξουν αλλά η διοίκηση απάντησε αρνητικά. Εξαιτίας των εργοταξίων υποφέρουμε υπερβολικά, ίσως θα έπρεπε να πάρουμε μέτρα για την ιδιωτική κυκλοφορία, ίσως την θέσπιση δακτυλίου στο κέντρο. Οι χρόνοι μετακίνησης είναι απερίγραπτοι, πολλοί συνάδελφοι προτιμούν τη νυχτερινή βάρδια για να αποφύγουν τη συμφόρηση κατά τη διάρκεια της ημέρας, η οποία είναι αβίωτη».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...