Μιλάνο: Οι ενώσεις ταξί κατηγορούν τον δήμο για ολιγωρία στην αντιμετώπιση της παράνομης λειτουργίας των ενοικιαζόμενων οχημάτων

Στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής του Δήμου του Μιλάνου για τις παράνομες πρακτικές στις υπηρεσίες ταξί και ενοικιαζόμενων οχημάτων, που πραγματοποιήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των αστυνομικών ελέγχων. Όπως καταγγέλλουν οι ενώσεις ταξί της περιοχής, «στην πραγματικότητα πρόκειται για γελοία αποτελέσματα σε σύγκριση με τις αστυνομικές δυνάμεις που κινητοποιήθηκαν. Επιβλήθηκαν μόλις 28 κυρώσεις σε διάστημα 31 εβδομάδων, όταν η πόλη κατακλύζεται από οχήματα ενοικίασης με οδηγό που έχουν αδειοδοτηθεί εκτός της επαρχίας, οι οποίοι καταχρηστικά έχουν μεταφέρει τη λειτουργία τους, εδώ και χρόνια, σε άλλη περιοχή από αυτή για την οποία εκδόθηκαν οι άδειες αυτές!
Και όλα αυτά γιατί ο δήμος, παρά τα αιτήματά μας, συνεχίζει να επικαλείται ευφάνταστες νομοθετικές ερμηνείες των υφιστάμενων νόμων, αγνοώντας σημαντικές αποφάσεις όπως η πρόσφατη του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Ο σύμβουλος Γκρανέλι, μη έχοντας έγκυρα επιχειρήματα για να δικαιολογήσει την τάση του να μην εφαρμόζει αποτελεσματικότερα συστήματα ελέγχου, οχυρώνεται πίσω από γελοίες δηλώσεις όπως \”οι καταληψίες είναι εκεί γιατί λείπουν τα ταξί”, σαν να λέει \”αν σε κλέψουν στο σπίτι σου, φταις εσύ γιατί έλειπες\”.Ίσως μάλιστα να ισχύει πραγματικά το αντίθετο, δηλαδή οι παράνομοι να υπάρχουν γιατί ξέρουν ότι μένουν ατιμώρητοι!
Τώρα, ολόκληρη η κατηγορία των οδηγών ταξί του Μιλάνου περιμένει από τον Δήμο, του οποίου τα οικόσημα φέρει περήφανα στην πόρτα του, τουλάχιστον συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων για την υπεράσπιση ενός θεμελιώδους τομέα σε μια πόλη όπως αυτή.
Η υπεράσπιση αυτή περνάει μέσα από την τήρηση των νόμων που έχει θεσπίσει το κράτος και που οι δημόσιες διοικήσεις και όλοι οι πολίτες έχουν καθήκον να σέβονται.
Πιστεύουμε ότι πολλά μπορούν και πρέπει να γίνουν ακόμη σε αυτή την πόλη όσον αφορά την εγκληματικότητα, την ασφάλεια και τη βιωσιμότητα, θέματα που συνδέονται απόλυτα μεταξύ τους και δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ξεχωριστά, και γι’ αυτό ελπίζουμε ότι αυτή η διοίκηση θα επιδείξει τη βούληση να συνεργαστεί με τον κλάδο μας, με πλήρη σεβασμό των δικών της ιδιαιτεροτήτων και προνομίων, χωρίς να ξεχνάμε ότι η κατηγορία δεν είναι μια αφηρημένη οντότητα, αλλά μια ομάδα εργαζομένων και των οικογενειών τους, που είναι πολίτες όπως όλοι οι άλλοι και που ως εκ τούτου αξίζουν να μπορούν να εργάζονται με ασφάλεια και περιμένουν από τους υπεύθυνους να εφαρμόζουν τους νόμους».
Την ανακοίνωση υπογράφουν οι ενώσεις TAM, SATaM, UNIONE ARTIGIANI, FEDERTAXI CISAL, και ACAI TAXI

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...