Βαρκελώνη: Kινητοποιήσεις των ταξί στις 5 Σεπτεμβρίου

Η ένωση Elite Taxi Barcelona ανακοίνωσε ότι οι οδηγοί ταξί της Βαρκελώνης θα πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις στις 5 Σεπτεμβρίου, μετά την «επίθεση της Αρχής Ανταγωνισμού κατά του κλάδου, την οποία υποστηρίζουν η Uber και οι νομικές υπηρεσίες της τοπικής κυβέρνησης της Καταλονίας». Η ένωση κατέθεσε ειδική προσφυγή για την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων στο Ανώτατο Δικαστήριο της Καταλονίας και η τοπική κυβέρνηση ζήτησε από το δικαστήριο να την απορρίψει ως απαράδεκτη.

Όπως ανέφερε η ένωση σε ανακοίνωσή της, οι νομικές υπηρεσίες της κυβέρνησης θέλουν η υπόθεση αυτή να μην κριθεί βάσει των θεμελιωδών δικαιωμάτων και αυτό «είναι κάτι που μας εκπλήσσει για έναν θεσμό που καταγγέλλει την κρατική καταστολή εδώ και χρόνια και τώρα που η Αρχή Ανταγωνισμού λειτουργεί ως κατασταλτικός μηχανισμός των λαϊκών τάξεων χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του για να εμποδίσει το άνοιγμα της συζήτησης».

Αν και στην αρχή οι οδηγοί ταξί ανακοίνωσαν ότι θα αποκλείσουν κάθε πρόσβαση στην πόλη τον Σεπτέμβριο, τελικά αποφάσισαν να μην το κάνουν, αφού «οι πολίτες δεν πρέπει να πληρώνουν τις αντιφάσεις μιας διοίκησης που λογοκρίνει, καταστέλλει ή διεκδικεί την ελευθερία της έκφρασης κατά παραγγελία και κατά το δοκούν», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αντ’ αυτού οι οδηγοί ταξί θα πραγματοποιήσουν αργή πορεία την ερχόμενη Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, η οποία θα ξεκινήσει από τους Ενετικούς Πύργους στις 9 το πρωί και θα καταλήξει στο Κοινοβούλιο της Καταλονίας, ενώ έχει προγραμματιστεί και στάση εργασίας στο αεροδρόμιο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...