HΠΑ: Η Lyft έκλεβε τους οδηγούς της εδώ και έξι μήνες στην πολιτεία Ουάσιγκτον

Περισσότεροι από 15.000 οδηγοί της Lyft εισέπρατταν μειωμένη αμοιβή σε σχέση με αυτά που δικαιούνται βάσει των νέων προτύπων αμοιβών που θέσπισε φέτος η πολιτεία Ουάσινγκτον για τις επιβατικές μεταφορές που βασίζονται σε εφαρμογές, όπως διαπίστωσε πρόσφατη έρευνα του πολιτειακού υπουργείου Εργασίας και Βιομηχανίας.
Οι επικεφαλής του υπουργείου επικοινώνησαν με τη Lyft, η εταιρεία διενήργησε αυτοέλεγχο και διαπίστωσε ότι όφειλε σχεδόν 193.000 δολάρια στους οδηγούς της.
Τα ευρήματα της έρευνας δημοσιοποιήθηκαν περίπου έξι μήνες αφότου τέθηκε σε ισχύ ένας νέος πολιτειακός νόμος που καθιερώνει ελάχιστες αμοιβές και άλλες προστασίες για τους οδηγούς. Ο νόμος διασφαλίζει ότι οι οδηγοί κερδίζουν τουλάχιστον 1,17 δολάρια ανά μίλι ή 0,34 δολάρια ανά λεπτό όταν μεταφέρουν επιβάτες, καθώς και τουλάχιστον 3 δολάρια ανά διαδρομή. Σε μεγάλες πόλεις, όπως το Σιάτλ, τα ελάχιστα όρια είναι 1,38 δολάρια ανά μίλι, 0,59 δολάρια ανά λεπτό και 5,17 δολάρια ανά διαδρομή.
Η Lyft ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι υποστηρίζει τις ελάχιστες απαιτήσεις αμοιβής. «Ένα τεχνικό σφάλμα οδήγησε σε μικρές διαφορές στις αμοιβές ορισμένων οδηγών στην Ουάσινγκτον», δήλωσε εκπρόσωπός της. «Η Lyft διόρθωσε αυτό το ζήτημα και όλοι οι οδηγοί έχουν πλέον λάβει τη σωστή αμοιβή».
Στα τέλη Ιουνίου, το υπουργείο Εργασίας και Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι είχε λάβει 45 καταγγελίες από οδηγούς των λεγόμενων «εταιρειών δικτύου μεταφορών», όπως η Lyft και η Uber.
Τρεις από αυτές προήλθαν από οδηγούς της Lyft, οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν πληρώθηκαν επαρκώς για ταξίδια εκτός Σιάτλ, γεγονός που οδήγησε στην κρατική έρευνα που είχε ως αποτέλεσμα η εταιρεία να καταβάλει τις διαφορές στην αμοιβή.
«Ο νόμος θεσπίστηκε για να διασφαλίσει ότι οι οδηγοί των πλατφορμών στην πολιτεία μας πληρώνονται δίκαια, και αυτή η υπόθεση αποδεικνύει ότι λειτουργεί», δήλωσε η Τσελέστε Μόναχαν, υποδιευθύντρια του τμήματος Πρόληψης Απάτης και Εργασιακών Προτύπων της Διεύθυνσης Εργασίας και Βιομηχανίας.
Η πολιτεία διερευνά άλλες 13 καταγγελίες που αφορούν την Uber.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...