Σερβία: H κυβέρνηση ανοίγει πόλεμο με τους πειρατές στο αεροδρόμιο

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Σερβίας, Γκόραν Βέσιτς, ανακοίνωσε τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των πειρατικών ταξί που λειτουργούν στο Βελιγράδι – και ειδικότερα στο αεροδρόμιο «Νίκολα Τέσλα».
Κατά την ανακοίνωση των δράσεων, που έχουν ήδη ξεκινήσει, ο υπουργός δήλωσε τα εξής: «Συνεργαζόμαστε όλοι μαζί, το υπουργείο του οποίου προΐσταμαι, ο δήμος του Βελιγραδίου και η διαχειρίστρια αρχή του αεροδρομίου, και αφού αποφασίσαμε ποια μέτρα θα ληφθούν, έχουμε την ευκαιρία να επιλύσουμε αυτό το πρόβλημα οριστικά. Κανένα μη αδειοδοτημένο όχημα που δεν επιτρέπεται να βρίσκεται στο αεροδρόμιο δεν θα εισέρχεται σε αυτό», τόνισε.
Πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια «εξαιρετικά οργανωμένη μαφία, που αποτελείται από 25-30 άτομα, τα οποία κερδίζουν έως και 30.000 ευρώ την ημέρα, κλέβοντας τους επιβάτες εδώ και χρόνια. Ακόμη κι όταν κάποιο από αυτά τα οχήματα πάθει ζημιά, αμέσως αντικαθίσταται από ένα άλλο. Ήδη ξεκίνησε η επιχείρηση ελέγχου των οχημάτων που σταθμεύουν στο αεροδρόμιο και υποβλήθηκαν μηνύσεις κατά των πρώτων τριών πειρατών οδηγών», επισήμανε ο Βέσιτς.
Οι προσπάθειες της πολιτείας για την αντιμετώπιση της παράνομης λειτουργίας των πειρατικών ταξί στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου είναι συνεχής, αλλά μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα παραμένουν πενιχρά. Και οι αδειοδοτημένοι οδηγοί ταξί περιμένουν να δουν αν η τελευταία ανακοίνωση του υπουργού θα αλλάξει κάτι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...