Γερμανία: Απογοητευτικός ο απολογισμός της Συνομοσπονδίας Ταξί για τη μεταρρύθμιση των επιβατικών μεταφορών

Σε κλειστή συνεδρίαση, το διοικητικό συμβούλιο της Bundesverband Taxi und Mietwagen e.V. (BVTM) διαπίστωσε ότι τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα στις μεγάλες πόλεις αμφισβητούν ήδη τη νυχτερινή δραστηριότητα των ταξί, ενώ οι κανονισμοί κατά του αθέμιτου ανταγωνισμού δεν εφαρμόζονται.

Δύο χρόνια μετά την τροποποίηση του νόμου για τις επιβατικές μεταφορές, οι νεοεισαχθείσες μπλε πινακίδες για τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό είναι το μόνο ορατό αποτέλεσμα. Η υπερβολικά αργή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων κοστίζει τα προς το ζην στον κλάδο, ιδίως στις μεγάλες πόλεις. Στο Βερολίνο, 3.000 ταξί έχουν διαγραφεί τα τελευταία χρόνια και τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα κυριαρχούν ήδη στις νυχτερινές διαδρομές, ενώ στο Ντίσελντορφ ο αριθμός των ενοικιαζόμενων οχημάτων είναι ίδιος με αυτόν των ταξί. Οι επιχειρηματίες που πληρώνουν τον κατώτατο μισθό, εργάζονται τίμια και φορολογούνται, βρίσκονται σε δεινή θέση.

Αυτός ο απογοητευτικός ενδιάμεσος απολογισμός έγινε από το διοικητικό συμβούλιο της Γερμανικής Συνομοσπονδίας Ταξί (BVTM) σε κλειστή συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε το διήμερο 18-19 Απριλίου 2023.

Επισημάνθηκε επίσης ότι και οι επιχειρηματίες στις αγροτικές περιοχές αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις. «Από τις 580 τιμολογιακές περιφέρειες, ούτε μία δεν έχει αξιοποιήσει την ευκαιρία να υιοθετήσει ένα σταθερό τιμολόγιο για το ταξί. Κανείς δεν έχει εισαγάγει ένα τιμολογιακό πλαίσιο. Και μόνο δύο από τις 580 έχουν ελάχιστες τιμές για τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα. Δύο χρόνια μετά την έναρξη ισχύος της τροποποίησης του νόμου, αυτό είναι σίγουρα πολύ λίγο», δήλωσε ο πρόεδρος της BVTM, Χέρβιγκ Κόλαρ. Σε αντίθεση με τις φήμες που κυκλοφορούν στον κλάδο, ο νόμος επιτρέπει την εισαγωγή σταθερών τιμών. Αυτό θα είναι και το βασικό θέμα συζήτησης στο συμπόσιο για την ανάλυση του νέου νόμου για τις μεταφορές, το οποίο η Συνομοσπονδία και η Γερμανική Ένωση Πόλεων διοργανώνουν τον Ιούνιο.

Ο κλάδος προσπαθεί τώρα να «ενεργοποιήσει» τις εγκριτικές αρχές, ώστε η εφαρμογή των κανόνων να είναι ευκολότερη και πιο επιτακτική. Επειδή για τον σκοπό αυτό απαιτούνται αποτελεσματικοί έλεγχοι, η Συνομοσπονδία τάσσεται υπέρ του να μην επιτραπούν εξαιρέσεις από την υποχρέωση εγκατάστασης, μετά τη συμπερίληψη των ταξίμετρων, και των μετρητών απόστασης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...