Οι οδηγοί ταξί του Μπέλφαστ κινούνται νομικά μετά από ψευδείς ισχυρισμούς περί διασύνδεσής τους με τον IRA

Οι οδηγοί ταξί της Βόρειας Ιρλανδίας ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά μετά την προτροπή των δοργανωτών ενός τεχνολογικού συνεδρίου στο Μπέλφταστ στους συμμετέχοντες να μην παίρνουν μαύρα ταξί «επειδή τα διαχειρίζεται ο IRA».

Σύμφωνα με την Belfast Telegraph, ο απίστευτος αυτός ισχυρισμός διατυπώθηκε σε έγγραφο που διέρρευσε και είχε παραλήπτες τους συνέδρους που συμμετείχαν στο συνέδριο CYBERUK, το οποίο διοργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας (NCSC).

Από την περασμένη εβδομάδα που έγινε γνωστό το θέμα, το NCSC δήλωσε ότι το έγγραφο «δεν ήταν δικό του», «εστάλη εκ παραδρομής από έναν εργολάβο και περιέχει σημαντικές ανακρίβειες στα γεγονότα. Το έγγραφο έχει αποσυρθεί».

Οι οδηγοί ταξί του Μπέλφαστ, παρόλα αυτά, απευθύνθηκαν στη νομική εταιρεία KRW LAW LLP, καθώς εκτιμούν ότι η ζημία στη φήμη τους έχει ήδη γίνει, παρά την απόσυρση του εγγράφου.

Ο Κόλιν ΜακΜέναμιν, επικεφαλής του τμήματος δυσφήμισης και δικαίου των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης της KRW LAW, δήλωσε: «Οδηγός μας δήλωσε ότι μέσα σε μία ή δύο ώρες από τη στιγμή που έγινε γνωστό αυτό, κατηγορήθηκε ότι είναι μέλος του IRA. Ο άνθρωπος αυτός είναι επαγγελματίας εδώ και αρκετά χρόνια. Μας είπε ότι δεν του έχει μείνει άλλη επιλογή από το να σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από τη δουλειά του. Ειλικρινά, φοβάται ότι η ζωή του βρίσκεται πλέον σε κίνδυνο.

Οι συνέπειες αυτού του γεγονότος είναι εκτεταμένες. Όχι μόνο έχει δυσφημιστεί μια σαφώς αναγνωρίσιμη κατηγορία ανθρώπων, αλλά είναι άσχημα εκτεθειμένοι στη γελοιοποίηση και σε χειρότερες αντιδράσεις. Δεν θα διστάσουμε να κινήσουμε διαδικασίες εναντίον των παραβατών».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...