Το Ιλινόι των ΗΠΑ εγκρίνει νομοσχέδιο που καθιστά υπεύθυνες τις Uber και Lyft για την ασφάλεια των επιβατών

Η Βουλή των Αντιπροσώπων του Ιλινόι ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα νόμο που καθιστά υπεύθυνες τις πλατφόρμες επιβατικών μεταφορών σε περίπτωση που κάποιος τραυματιστεί ή δεχτεί επίθεση κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής.

Το νομοσχέδιο αποτελεί τροποποίηση του ισχύοντος νόμου για τα δίκτυα επιβατικών μεταφορών, ο οποίος καταργεί τις διατάξεις σύμφωνα με τις οποίες ένα «δίκτυο μεταφορών, όπως η Uber ή η Lyft, δεν ισοδυναμεί με ένωση ταξί» και, ως εκ τούτου, δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για ένα τέτοιου είδους περιστατικό.

Η τροποποίηση του νομοσχεδίου εγκρίθηκε από τη Βουλή του Ιλινόι με 73 ψήφους υπέρ και 36 κατά και το μέτρο προκάλεσε αντιδράσεις από τους Ρεπουμπλικανούς.

«Αυτό το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το οποίο πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό, καθιερώνει το καθήκον της ευθύνης για τη Lyft, την Uber και τις μεγάλες εταιρείες που βγάζουν πολλά εκατομμύρια δολάρια από ανθρώπους που οδηγούν με δικά τους αυτοκίνητα, με δικά τους έξοδα», δήλωσε, από την πλευρά της, η Δημοκρατική Κάρολ Άμονς.

Τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικανών υποστήριξαν ότι η αλλαγή ήταν περιττή, με ένα μέλος της να δηλώνει ότι η πρόταση επιτίθεται στην ελεύθερη αγορά. Ο ίδιος υποστήριξε ότι χρησιμοποιεί συχνά τις υπηρεσίες των Uber και Lyft και πιστεύει ότι οι οδηγοί φροντίζουν σωστά τους επιβάτες.

Το μέτρο εγκρίθηκε την ίδια εβδομάδα που βρέθηκε στην περιοχή Μικρό Χωριό το άψυχο σώμα μιας 21χρονης η οποία αγνοούνταν από τον Ιανουάριο. Η Ρόσα Κασόν εθεάθη ζωντανή για τελευταία φορά όταν μπήκε σε ένα όχημα Uber, κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα της.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...