Η Cabify προσπαθεί να προσελκύσει οδηγούς μειώνοντας την προμήθεια στο 5%

Η ισπανική πλατφόρμα επιβατικών μεταφορών Cabify θα μειώσει την προμήθεια που χρεώνει στους οδηγούς που χρησιμοποιούν περισσότερο την εφαρμογή της, στο 5%, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους οδηγούς. Οι κύριοι ανταγωνιστές της, Bolt, Free Now και Uber, χρεώνουν προμήθειες μεταξύ 12% και 15%.
Η Cabify δημιουργεί τέσσερις κατηγορίες για τους οδηγούς, ανάλογα με τον αριθμό των ωρών που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα: χάλκινη, ασημένια, χρυσή και πλατινένια, με την τελευταία να προσφέρει προμήθεια 5%. Για τους «χρυσούς» οδηγούς η προμήθεια θα είναι 7%, ενώ για τους «ασημένιους» και «χάλκινους» θα ανέρχεται σε 10% και 15%, αντίστοιχα. Η εταιρεία υπενθυμίζει επίσης ότι όσοι οδηγοί ξεκινήσουν να συνεργάζονται με την πλατφόρμα έως το τέλος Φεβρουαρίου θα διατηρήσουν την προσφορά μηδενικής προμήθειας για τους πρώτους δύο μήνες.
«Η πρώτη δεκάδα των οδηγών που πραγματοποίησαν τις περισσότερες διαδρομές κέρδισαν κατά μέσο όρο περισσότερα από 42.000 ευρώ το 2022, που σημαίνει επιπλέον εισόδημα για τη συνεργασία με την Cabify 3.500 ευρώ τον μήνα – και μάλιστα ξεπέρασαν τα 5.000 ευρώ κάποιους μήνες του χρόνου. Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, υπάρχουν οδηγοί που συνεργάζονται με την Cabify και έχουν πραγματοποιήσει λιγότερες από πέντε διαδρομές μηνιαίως», ανέφερε η εταιρεία.
«Οι συνεργαζόμενοι οδηγοί αποφασίζουν τις ώρες σύνδεσής τους με την Cabify. Έτσι, το εισόδημα κάθε ταξί μέσω της Cabify εξαρτάται άμεσα από τον όγκο της σύνδεσης και την αποδοχή των διαδρομών: όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των ωρών σύνδεσης και των διαδρομών που γίνονται δεκτές, τόσο μεγαλύτερος το εισόδημα», πρόσθεσε η εταιρεία.
Η Cabify ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Ισπανία τον Ιούλιο του 2019 και έχει παρουσία σε πολλές πόλεις της χώρας, όπως η Βαλένθια ή η Κορούνια, αν και τα περισσότερα ταξί με τα οποία συνεργάζεται βρίσκονται στη Μαδρίτη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...