Πάρμα: Άγονος ο διαγωνισμός για την έκδοση 12 νέων αδειών ταξί

Ο δημόσιος διαγωνισμός που προκηρύχθηκε από τον Δήμο της Πάρμας για την έκδοση δώδεκα αδειών λειτουργίας ταξί απέτυχε παταγωδώς. Ανακοινώθηκε πριν από τρία χρόνια, παρατάθηκε λόγω της πανδημίας και τελικά κηρύχθηκε άγονος. Πέντε υποψήφιοι έδειξαν ενδιαφέρον, δύο από αυτούς επιλέχθηκαν σε πρώτη φάση, αλλά και οι δύο παραιτήθηκαν όταν ενημερώθηκαν ότι θα έπρεπε να κοινοποιήσουν τον τύπο του οχήματος που θα λάμβανε την άδεια και να καταβάλουν το σχετικό ποσό στη δημοτική διοίκηση (130.000 ευρώ εάν η άδεια αφορούσε οχήματα προσαρμοσμένα για άτομα με ειδικές ανάγκες, 160.000 εάν δεν έφεραν αυτόν τον απαραίτητο εξοπλισμό).

Η έκδοση των νέων αδειών έλαβε επίσης υπόψη τον τύπο τροφοδοσίας των οχημάτων που θα έπρεπε να είναι φιλικά προς το περιβάλλον, δηλαδή ηλεκτρικά ή υβριδικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, στόχος του διαγωνισμού ήταν «η ενίσχυση της μη προγραμματισμένης δημόσιας συγκοινωνίας προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της σημαντικής αύξησης των τουριστικών ροών. Η πόλη έχει καταγράψει μια σταθερή και συνεχή αύξηση της επισκεψιμότητας των τουριστών, τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας διαφόρων πρωτοβουλιών που συνδέονται με τη διάκριση της Πάρμα ως Δημιιουργικής Πόλης στον τομέα της γαστρονομίας από την Unesco, πολιτιστικές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου όπως το Φεστιβάλ Βέρντι, εμπορικές εκθέσεις, συνέδρια κ.ά.».

Όταν προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός υπήρχαν 78 ταξί σε λειτουργία στην πόλη και θα έφταναν τα 90. Ο αριθμός των ταξί της πόλης παραμένει ίδιος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...