Οι οδηγοί ταξί της Ανδαλουσίας ανακοίνωσαν απεργία από την Παρασκευή έως το πρωί της Δευτέρας

Διαμαρτύρονται για την «μηδενική πρόοδο» στη διαπραγμάτευση για τη ρύθμιση του VTC.
Οι οδηγοί ταξί της Ανδαλουσίας θα πραγματοποιήσουν απεργία από αυτήν την Παρασκευή στις 7:00 μ.μ. έως τη Δευτέρα 26/9 στις 7:00 π.μ. για να διαμαρτυρηθούν για το νομοσχέδιο που ρυθμίζει τη δραστηριότητα των οχημάτων μεταφοράς με οδηγούς ( VTC ) που προετοιμάζει το Υπουργείο Ανάπτυξης. Η Σεβίλλη έχει 2.111 άδειες ταξί και 412 άδειες VTC (στοιχεία Σεπτεμβρίου 2022). Το νομοσχέδιο επιτρέπει σε αυτά τα οχήματα να συνεχίσουν να λειτουργούν στα αστικά κέντρα και μετά την 1η Οκτωβρίου.
Οι τρεις ενώσεις ταξί της Ανδαλουσίας ενέκριναν σήμερα το πρωί \”χωρίς ασυμφωνίες\” αυτή την τριήμερη απεργία σε όλη την κοινότητα, πριν από τον \”διάλογο των κωφών\” -όπως τον χαρακτηρίζουν- με το Διοικητικό Συμβούλιο. Οι οδηγοί ταξί ελπίζουν να πιέσουν πριν από τη συνεδρίαση της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη στην οποία θα συζητηθεί αυτό που θα καταλήξει ως «διάταγμα» για την λειτουργία εταιριών VTC.
«Αυτοί που πλήττονται περισσότερο από αυτή την απεργία δεν είναι οι οδηγοί ταξί, αλλά οι επιβάτες, οι οποίοι θα δουν από πρώτο χέρι τις συνέπειες της μη ύπαρξης αυτής της δημόσιας υπηρεσίας », λέει ο Pedro López, συνεργάτης της Elite. Η απεργία ψηφίστηκε λίγα λεπτά πριν από τη διαδήλωση σήμερα το πρωί στη Σεβίλλη, η τρίτη συγκέντρωση μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα. Οι οδηγοί ταξί συγκεντρώθηκαν στις 10:30 στο Ολυμπιακό Στάδιο , όπου ξεκίνησαν πεζή πορεία προς τη Βουλή της Ανδαλουσίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...