Τρίτο πρόγραμμα επιδότησης καυσίμου για ταξί και λεωφορεία στην Πορτογαλία

Από την Τετάρτη 17 Αυγούστου, τα ταξί και τα επιβατικά λεωφορεία μπορούν να υποβάλουν αίτηση για οικονομική ενίσχυση για την απόκτηση ντίζελ και φυσικού αερίου , η οποία ανανεώθηκε για άλλους τρεις μήνες, έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Η υποστήριξη και για τα δύο καύσιμα μειώνεται από 30 σε 20 σεντς ανά λίτρο σε σχέση με την προηγούμενη κρατική επιδότηση.
Είναι η τρίτη φορά που παρατείνεται το μέτρο αυτό , με μέγιστη συνολική χρηματοδότηση έως και 17,4 εκατ. ευρώ . Την πρώτη φορά που χορηγήθηκε, μεταξύ Νοεμβρίου 2021 και Μαρτίου 2022, η στήριξη αυτή ανήλθε σε 14,5 εκατομμύρια, ενώ την περίοδο μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου του τρέχοντος έτους το ποσό που διατέθηκε ήταν 25,1 εκατομμύρια.
Στην ανακοίνωση των προϋποθέσεων και των κανόνων για τη χορήγηση της δεύτερης παράτασης στήριξης αναφέρεται ότι 2,8 εκατ. ευρώ προορίζονται για ταξί, 12,9 εκατ. για λεωφορεία ντίζελ και 1,7 εκατ. εκατ. ευρώ για λεωφορεία φυσικού αερίου.
Οι αιτήσεις για στήριξη, τις οποίες διαχειρίζεται το Περιβαλλοντικό Ταμείο σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κινητικότητας και Μεταφορών (ΙΜΤ) , υποβάλλονται συμπληρώνοντας μια αίτηση που παρέχεται από το Περιβαλλοντικό Ταμείο στον ιστότοπό του. Για τον υπολογισμό της χορηγούμενης στήριξης, υπολογίστηκε κατανάλωση 380 λίτρων μηνιαίως για τα ταξί και 2.100 λίτρων μηνιαίως σε λεωφορεία, μεταξύ 1ης Ιουλίου 2022 και 30 Σεπτεμβρίου 2022, που αντιστοιχεί σε ποσά 228 ευρώ ανά ταξί, 1.260. ευρώ για κάθε επιβατικό λεωφορείο ντίζελ και 1.890 ευρώ για κάθε επιβατικό λεωφορείο φυσικού αερίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...