Αιφνιδιαστικές απεργίες των ταξί στο Μιλάνο και διαδηλώσεις «έκπληξη»

Η αναταραχή των οδηγών ταξί του Μιλάνου συνεχίζεται: δεκάδες πολίτες και τουρίστες αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκαλεί η μη προγραμματισμένη στάση εργασίας των ταξί. Στη βάση της διαμαρτυρίας βρίσκεται το άρθρο 10 του Νομοσχεδίου περί Ανταγωνισμού. Μεγάλες ουρές έξω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μιλάνου αλλά και από τα αεροδρόμια με επιβάτες αναγκασμένους να περιμένουν με τις ώρες κάποιον που θα μπορούσε να τους πάει σπίτι.

\"\"

Οι λόγοι της διαμαρτυρίας
Η ταλαιπωρία στον πληθυσμό προκαλείται από την αιφνιδιαστική παύση λειτουργίας των ταξί που συμμετέχουν στην απεργία. Μάλιστα, η υπηρεσία δεν διακόπτεται συγκεκριμένη ώρα της ημέρας. Μια συνειδητή επιλογή – που εκτός από μεγαλύτερη ταλαιπωρία στους πολίτες – συγκεντρώνει την προσοχή που ελπίζουν οι συμμετέχοντες. Στη βάση αυτής της διαμαρτυρίας, βρίσκεται το περίφημο πλέον άρθρο 10 του Νομοσχεδίου περί Ανταγωνισμού για την προσαρμογή «της προσφοράς υπηρεσιών σε μορφές κινητικότητας» που πραγματοποιούνται μέσω διαδικτυακών εφαρμογών που χρησιμοποιούν «τεχνολογικές πλατφόρμες για τη διασύνδεση επιβατών με οδηγούς».
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες στη Ρώμη
Χθες, Δευτέρα 27 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη συνάντηση της αντιπροσωπείας των οδηγών ταξί με την Υφυπουργό Μεταφορών Teresa Bellanova: Το απόσπασμα του άρθρου 10 πρέπει να αφαιρεθεί χωρίς αμφιβολία. Η κυβέρνηση το σημείωσε αυτό λέγοντας ότι κατά κάποιο τρόπο μπορεί να βρεθεί λύση μετά την αντιπαράθεση με άλλες πολιτικές δυνάμεις», είπαν οι εκπρόσωποι στο τέλος της συνεδρίασης. Για άλλη μια φορά, οι οδηγοί ζήτησαν να αφαιρεθεί αυτό το άρθρο. Εάν αυτό δεν συμβεί, τα συνδικάτα απειλούν με γενική απεργία που θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Ιουλίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...