Σιγκαπούρη: Επιπλέον κρατική ενίσχυση ύψους 81,4 εκ. ευρώ για τους οδηγούς ταξί.

Οι οδηγοί ταξί και όσοι εργάζονται σε εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων με οδηγό, θα λάβουν μια επιπλέον ενίσχυση 133 εκατομμυρίων δολαρίων (81,4 εκατομμύρια ευρώ) από την κυβέρνηση της Σιγκαπούρης. Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε στις 16 Δεκεμβρίου η Αρχή Χερσαίων Μεταφορών (LTA) σε μια προσπάθεια ανακούφισης των αυτοαπασχολούμενων λόγω των περιοριστικών μέτρων εξάπλωσης της πανδημίας. Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η LTA ανακοίνωσε ότι στο νέο ταμείο Ειδικής Ανακούφισης Οδηγών  που δημιουργήθηκε, εκτός από τα αρχικά 55 εκατ. δολάρια θα προστεθούν τώρα άλλα 133 εκ. δολάρια. Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, το Ταμείο θα δώσει σε κάθε οδηγό, ανά όχημα και ανά μήνα, 600 δολάρια για το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου και 450 δολάρια για το διάστημα Απριλίου – Ιουνίου.

Το νέο σχέδιο θα αντικαταστήσει το αρχικό που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του  2020 και προέβλεπε μηνιαίες πληρωμές 300 δολαρίων ανά όχημα και ανά μήνα.

Η Σιγκαπούρη αν και έχει καταγράψει ελάχιστα περιστατικά Covid – 19 τους τελευταίους μήνες έχει αρκετά περιοριστικά μέτρα όπως για παράδειγμα η απαγόρευση δημοσίων συναθροίσεων άνω των 5 ατόμων. Στα 58.519 κρούσματα που έχουν καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας μέχρι και τις 27 Δεκεμβρίου μόνο 29 δεν ανάρρωσαν. Το ποσοστό θνησιμότητας είναι από τα χαμηλότερα στον κόσμο.

Ο μέσος μισθός ενός οδηγού ταξί κυμαίνεται από 2.500 – 3.000 δολάρια Σιγκαπούρης αλλά αυτές οι αμοιβές δεν υπάρχουν κατά την διάρκεια της πανδημίας. Η στήριξη της κυβέρνησης είναι σημαντική αν αναλογιστεί κανείς ότι μέχρι σήμερα κάλυπτε το 10 – 15% του εισοδήματος και αυτό θα αυξηθεί σε 20 – 25% για τους πρώτους μήνες του 2021.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...