Οι οδηγοί ταξί στο Λονδίνο λαμβάνουν ψεύτικα μηνύματα που τους λένε ότι οι άδειές τους έχουν ανασταλεί

Εκπρόσωποι οδηγών ταξί στο Λονδίνο επιβεβαίωσαν ότι τα μηνύματα που στάλθηκαν σε ταξιτζήδες και  τα οποία  έλεγαν ότι οι άδειές τους τέθηκαν σε αναστολή είναι ψεύτικα.

Το  μήνυμα που στάλθηκε στους οδηγούς ταξί του Λονδίνου αναφέρει: «Έχει γνωστοποιηθεί στο Γραφείο Δημόσιων Μεταφορών ότι έχετε λάβει κρατική αυτοαπασχολούμενη χρηματοδότηση ενώ εξακολουθείτε να εργάζεστε κανονικά, αυτό αποτελεί παραβίαση των κυβερνητικών οδηγιών. «Τα αποδεικτικά στοιχεία έχουν υποβληθεί και θα κοινοποιηθούν. Με άμεση ισχύ, η άδειά σας έχει ανασταλεί. Θα σας ενημερώσουμε με περισσότερες πληροφορίες. \”

Η United Cabbies Group μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης  τόνισε : «Κυρίες και κύριοι, μας έχει επισημανθεί ότι ορισμένοι οδηγοί λαμβάνουν αυτά τα μηνύματα . Παρακαλώ αγνοήστε αυτά τα μηνύματα καθώς δεν προέρχονται από την TfL. Σας ευχαριστώ και μείνετε ασφαλείς. \”

Δεν είναι σαφές σε αυτό το στάδιο ποιος έστειλε τα ψεύτικα μηνύματα και με ποιο κίνητρο.

Επί του παρόντος, ορισμένοι οδηγοί ταξί που είναι επιλέξιμοι για το Σύστημα Υποστήριξης Εισοδήματος -Αυτοαπασχόλησης (SEISS) μπόρεσαν να ζητήσουν επιχορήγηση αξίας 80% των μέσων εμπορικών κερδών τους έως και 7.500 £, που καταβλήθηκαν σε μία δόση για να καλύψουν μέρος των απωλειών που προκλήθηκαν από το ξέσπασμα COVID-19. Η πληρωμή SEISS αφορά  τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Μάιο, αλλά δεν υπήρξαν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το πώς η κυβέρνηση θα στηρίξει τα πέντε εκατομμύρια αυτοαπασχολούμενους από τον Ιούνιο και μετά.

Οι αυτοαπασχολούμενοι έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να εργάζονται, όπου είναι δυνατόν, και να λαμβάνουν ακόμη χρήματα από το πρόγραμμα. Οι οδηγοί ταξί, όπως εκατομμύρια άλλοι αυτοαπασχολούμενοι, επί του παρόντος  είναι ανήσυχοι αφού αυτή την εβδομάδα λήγει το κυβερνητικό πακέτο οικονομικής στήριξης .

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...