Oδηγίες επιβίωσης στον καύσωνα μέσα στο ταξί

xr:d:DAFasZVMBLk:921,j:630898104889180968,t:23062119

Με θερμοκρασίες καύσωνα, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για έναν από τους κινδύνους που φέρνει μαζί του το καλοκαίρι: τη θερμική εξάντληση ή και τη θερμοπληξία που μπορεί να προκαλέσει η εργασία στο αυτοκίνητο. Και μόνο η στάθμευση του αυτοκινήτου στον ήλιο για 10 λεπτά αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες να υποστεί κανείς θερμοπληξία, αφού η θερμοκρασία στο εσωτερικό μπορεί να διπλασιαστεί μέσα σε μισή μόλις ώρα, πηγαίνοντας από τους 30 στους 60 βαθμούς σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τα συμπτώματα της θερμοπληξίας περιλαμβάνουν πυρετό, πολύ ζεστό δέρμα, ταραγμένη αναπνοή, πονοκέφαλο και εμετό. Εάν εμφανιστούν αυτά τα σημάδια, είναι ζωτικής σημασίας το άτομο να μεταφερθεί έξω από το αυτοκίνητο και να μειωθεί η θερμοκρασία του σώματός του με κρύες κομπρέσες και κατανάλωση νερού. Επόμενη κίνηση, η κλήση ασθενοφόρου.

Αλλά πριν φτάσει κάποιος σε αυτή την κατάσταση, υπάρχουν μια σειρά από συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε τη θερμοπληξία στο όχημα. Ναι, γνωρίζουμε ήδη ότι οι οδηγοί ταξί περνούν ώρες αναμονής σε μια πιάτσα, αλλά καλό είναι σε αυτές τις καιρικές συνθήκες να περνάτε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο μέσα σε ένα σταματημένο όχημα που είναι άμεσα εκτεθειμένο στον ήλιο. Μπορείτε να περιμένετε στη πιάτσα με τον κλιματισμό σε λειτουργία, προσαρμόζοντας έτσι την καμπίνα για τη στιγμή που θα επιβιβαστεί ένας πελάτης, ο οποίος θα το εκτιμήσει. Πριν χρησιμοποιήσετε τον κλιματισμό, συνιστάται να απομακρύνετε τον ζεστό αέρα από τους αεραγωγούς ψύξης του οχήματος χρησιμοποιώντας τον ανεμιστήρα του αυτοκινήτου για ένα λεπτό. Με αυτόν τον τρόπο θα επιτραπεί η καλύτερη λειτουργία του κλιματιστικού, ενώ παράλληλα θα παραταθεί η ωφέλιμη διάρκεια ζωής του.

Είναι επίσης σημαντικό να είστε προσεκτικοί με τη θερμοκρασία, καθώς η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ ενός κλιματιζόμενου οχήματος και του περιβάλλοντος δεν πρέπει να είναι μεγάλη. Οι σημαντικές διαφορές θερμοκρασίας μπορεί να προκαλέσουν κρυολογήματα, καθώς και γενική δυσφορία.

Η χρήση ενός σκιάστρου σωστά τοποθετημένου στο παρμπρίζ του οχήματος μπορεί να μειώσει σημαντικά τη θερμοκρασία του ταμπλό, τουλάχιστον κατά 11 βαθμούς Κελσίου από ό,τι αν δεν το χρησιμοποιήσουμε. Στον ήλιο, τα εσωτερικά στοιχεία ενός οχήματος, όπως το ταμπλό, τα καθίσματα, το τιμόνι ή ο λεβιές ταχυτήτων, μπορούν να φτάσουν σε θερμοκρασίες κοντά στους 80 βαθμούς, αν δεν προστατεύονται.

Και βέβαια, όσο πιο σκούρα είναι η βαφή ενός ταξί τόσο ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες εντός του οχήματος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *