Δανία: Η κυβέρνηση καταργεί τον νόμο περί ταξί σε τέσσερα μικρά νησιά

Τέσσερα μικρά νησιά της Δανίας δεν θα υπόκεινται πλέον στον νόμο περί ταξί, καθώς οι κανονισμοί που διέπουν την υπόλοιπη χώρα καταργήθηκαν, προκειμένου να επιτραπεί η μετακίνησή τους από ιδιώτες.

Στα τέσσερα αυτά νησιά της Δανίας -Μπάγκε, Εντελάβε, Χιάρνε και Όρε- οι κάτοικοι θα μπορούν πλέον να παραλαμβάνουν επιβάτες που θα πληρώνουν για τη μεταφορά τους χωρίς να υπόκεινται σε κανέναν από τους κανονισμούς που διέπουν τα ταξί στην ηπειρωτική χώρα.

«Μιλάμε για περιοχές στις οποίες δεν είναι δυνατόν κάποιος να βρει ταξί», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Μεταφορών, Τόμας Ντάνιελσεν. «Με το σύστημα των νησιωτικών ταξί, εξασφαλίζουμε τη μέγιστη δυνατή κινητικότητα με την απελευθέρωση των κανόνων, ώστε ο καθένας να μπορεί να μεταφέρει τον οποιονδήποτε, χωρίς να χρειάζεται άδεια, σύστημα γεωεντοπισμού ή ταξίμετρο», πρόσθεσε. Ο Ντάνιελσεν έκανε γνωστή την πρόθεση της κυβέρνησης για πρώτη φορά το 2023, δηλώνοντας ότι θα επιτρέψει στους κατοίκους των νησιών «να καλύπτουν τις ανάγκες μεταφοράς τους και να λαμβάνουν πληρωμή γι’ αυτό».

Εκπρόσωπος της ομοσπονδίας Dansk Person Transport, η οποία εκπροσωπεί οδηγούς λεωφορείων και ταξί, επέκρινε την απορρύθμιση επειδή επιτρέπει σε οδηγούς με άγνωστο ιατρικό ή ποινικό ιστορικό να προσφέρουν υπηρεσίες επιβατικής μεταφοράς. «Η κίνηση αυτή θα μπορούσε επίσης να ανοίξει τον δρόμο για περαιτέρω απορρύθμιση των δημόσιων συγκοινωνιών», πρόσθεσε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *