Νέα Yόρκη: Η γενική εισαγγελέας γιορτάζει μαζί με τους οδηγούς τη συμφωνία για τα 328 εκατ. δολ. που θα πληρώσουν οι Uber και Lyft

Η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Λετίσια Τζέιμς, γιόρτασε μαζί με τη Συμμαχία Εργαζομένων Ταξί Νέας Υόρκης (NYTWA) και οδηγούς της Uber και της Lyft, την ιστορική συμφωνία του γραφείου της για την καταβολή 328 εκατ. δολαρίων από τις Uber και Lyft, που επί χρόνια έκλεβαν τους οδηγούς τους.

Περισσότεροι από 100.000 οδηγοί σε ολόκληρη την Πολιτεία της Νέας Υόρκης θα λάβουν οφειλόμενους μισθούς και επιδόματα τα οποία επικύρωσε η εισαγγελική συμφωνία. Από την 1η Μαρτίου 2024, οι οδηγοί θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την καταβολή των οφειλομένων.

Η συμφωνία, εκτός από την επιστροφή των 328 εκατ. δολαρίων, περιλαμβάνει και τη θέσπιση «ελάχιστου κατώτατου ορίου εισοδήματος» για τους οδηγούς, πληρωμένη άδεια ασθενείας και άλλες βελτιώσεις στις συνθήκες εργασίας των οδηγών.

Η Uber θα καταβάλει 290 εκατ. δολάρια και η Lyft 38 εκατ. δολάρια σε δύο ξεχωριστά ταμεία. Τα ποσά θα διανεμηθούν στους οδηγούς που εργάζονται σήμερα, αλλά και σε εκείνους που έχουν αποχωρήσει.

Η γενική εισαγγελέας ευχαρίστησε τη Συμμαχία Εργαζομένων Ταξί Νέας Υόρκης που κατήγγειλε την υπόθεση αυτή στο γραφείο της.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *