Βαρκελώνη: Οι οδηγοί ταξί απαιτούν να τους επιτραπεί η εγκατάσταση καμερών στα οχήματά τους

Ένας ακόμη οδηγός ταξί στη Βαρκελώνη έπεσε θύμα βίαιης ληστείας, κατάφερε όμως να καταγράψει σε βίντεο τη στιγμή που οι δράστες τον λήστευαν και τράπηκαν σε φυγή.

Το περιστατικό αυτό έφερε για άλλη μια φορά στο προσκήνιο το αίτημα του κλάδου των ταξί να τους επιτραπεί να εγκαταστήσουν κάμερες βιντεοεπιτήρησης στα οχήματά τους, προκειμένου να αισθάνονται πιο ασφαλείς. Ο εκπρόσωπος της Elite Taxi Barcelona, Τίτο Άλβαρεζ, επισημαίνει ότι έχουν κουραστεί να υποβάλλουν μονίμως το αίτημα και να μην ικανοποιείται. «Έχουμε κάνει ακόμη και διαδηλώσεις ζητώντας τους να μας αφήσουν να εγκαταστήσουμε οικειοθελώς μια κάμερα ασφαλείας, αυτό είναι απολύτως νόμιμο, αλλά λόγω μιας πολιτικής απόφασης του Ινστιτούτου Μεταφορών, φαίνεται στους κανονισμούς ότι απαγορεύεται η εγκατάσταση καμερών που καταγράφουν το όχημα».

Ο Άλβαρεζ τονίζει ότι πρόκειται για μια απόφαση που ελήφθη «από ανθρώπους που δεν εργάζονται σε ταξί τη νύχτα, ούτε οι ίδιοι ούτε οι οικογένειές τους» και διευκρινίζει ότι πολλοί οδηγοί ταξί εγκατέστησαν ήδη κάμερες, χωρίς έγκριση, επειδή «η ασφάλεια προηγείται, ακόμα κι αν υπάρχει ένας άχρηστος κανόνας από ανθρώπους που δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *