Ρουμανία: Πόσα βγάζει ένας οδηγός Uber ή Bolt και ποιες είναι οι προϋποθέσεις απασχόλησης

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι Ρουμάνοι στρέφονται στις υπηρεσίες ταξί ή ride-sharing. Η ανάγκη για οδηγούς έχει αυξηθεί σημαντικά και πολλοί οδηγοί που ασκούσαν το επάγγελμα αυτό ως παράλληλη εργασία για να συμπληρώνουν το εισόδημά τους, εργάζονται πλέον με πλήρη απασχόληση. Και η αμοιβή είναι αρκετά καλή.

Ένας οδηγός ταξί μπορεί να κερδίζει έως και 6.000 λέι καθαρά τον μήνα, χωρίς τα φιλοδωρήματα, σύμφωνα με τις αγγελίες εργασίας που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες πλατφόρμες προσλήψεων, δηλαδή έως και 300 λέι την ημέρα. Οι οδηγοί Bolt και Uber με πιστοποιητικό μεταφοράς επιβατών κερδίζουν επίσης μεταξύ 5.000 και 6.000 λέι το μήνα. Φυσικά, οι αποδοχές αυτές εξαρτώνται από τον αριθμό των ωρών που αποφασίζουν να αφιερώσουν στην εργασία τους.

Οι αποδοχές των οδηγών ταξί ποικίλλουν ανάλογα με τις ώρες που εργάζονται και την εποχή του έτους. Οι πιο επικερδείς ώρες της ημέρας για έναν οδηγό ταξί είναι μεταξύ 06:00 και 09:00 και οι λιγότερο επικερδείς μεταξύ 11:00 και 15:00, σύμφωνα με το newsweek.ro. Οι αποδοχές τους αυξάνονται σημαντικά όταν στις πόλεις λαμβάνουν χώρα μεγάλες εκδηλώσεις, όπως φεστιβάλ ή ποδοσφαιρικοί αγώνες, και κατά τις εορταστικές περιόδους.

Ένας οδηγός ταξί στη Γερμανία ή την Ισπανία κερδίζει 2.560-2.600 ευρώ τον μήνα. Λιγότερα μπαίνουν στην τσέπη των οδηγών ταξί στην Ιταλία, την Πορτογαλία, τη Σλοβενία ή την Ελλάδα.

Πολλοί Ρουμάνοι έχουν μετακομίσει σε αυτές τις χώρες τα τελευταία χρόνια για να εργαστούν ως οδηγοί ταξί. Οι προϋποθέσεις απασχόλησης είναι ελάχιστες: πιστοποιητικά μεταφοράς και γνώση της γλώσσας της χώρας απασχόλησης.

Όποιος αποφασίσει να συνεργαστεί με μια πλατφόρμα κινητικότητας, έχει δύο επιλογές: είτε να επιλέξει να εργαστεί με το προσωπικό του όχημα είτε να χρησιμοποιήσει ένα εταιρικό αυτοκίνητο. Η Bolt και η Uber διαθέτουν δικό τους στόλο αυτοκινήτων ή έχουν πρόσβαση σε ένα στόλο αυτοκινήτων και επομένως μπορούν να παρέχουν ένα όχημα στους οδηγούς τους. Επίσης, οι περισσότερες εταιρείες που νοικιάζουν ταξί ή αναζητούν οδηγούς ταξί διαθέτουν αυτοκίνητα σε άτομα που θέλουν να εργαστούν σε αυτόν τον τομέα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *