Βερολίνο: Κινητοποίηση των οδηγών ταξί για την κατάργηση του χώρου στάθμευσης στον σιδηροδρομικό σταθμό

Οι οδηγοί ταξί του Βερολίνου πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις σήμερα, Τρίτη, έξω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση της πιάτσας ταξί. Η πλατεία Europaplatz, μπροστά από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, αναδιαμορφώνεται και δεν υπάρχει πλέον χώρος για να σταματήσουν τα ταξί. Οι αστυνομικοί της Τροχαίας καταδιώκουν καθημερινά τα ταξί, στέλνοντάς τα στον χώρο στάθμευσης των λεωφορείων και τραμ, παρά την απαγόρευση όμως τα ταξί συνεχίζουν να λειτουργούν -παράνομα πλέον- στις παρυφές της πλατείας.

«Η Europaplatz πρέπει να παραμείνει! Δεν θα εκτοπιστούμε», δήλωσε ένας οδηγός ταξί που συμμετέχει στην κινητοποίηση. «Δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τους επιβάτες που ταξιδεύουν με το τρένο, οι οποίοι μας ψάχνουν και δεν μας βρίσκουν στην πιάτσα που ήξεραν. Και δεν το βρίσκουν καθόλου αστείο αυτό. Πάντα οι δύο πιάτσες ταξί είναι καλύτερες από μία», τονίζει.

Η υφυπουργός Μεταφορών Κλάουντια Στουτς, σε επιστολή της προς τις ενώσεις ταξί υπεραμύνθηκε της αναδιαμόρφωσης της Europaplatz, αναφέροντας ότι «μέχρι τώρα, ήταν σχεδόν αδύνατο να βρει κανείς τον δρόμο του στην πλατεία και να τη διασχίσει χωρίς ατυχήματα. Τόσο ο χώρος αναμονής των ταξί όσο και η έξοδος προς τις παρακείμενες οδούς ήταν ένα αλαλούμ». Υποστήριξε επίσης ότι ορισμένες από τις ενώσεις ταξί είναι ικανοποιημένες για τη μετεγκατάσταση, επειδή τα οχήματά τους έπαθαν ζημιές στη στενή Europaplatz.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...