Ιταλία: Δεκάδες παράνομα ενοικιαζόμενα στη Βενετία, παράνομος μετανάστης οδηγός στο Τρεβίζο

Πληθώρα παραβάσεων διαπιστώθηκε στη λειτουργία ενοικιαζόμενων οχημάτων με οδηγό στο αεροδρόμιο «Μάρκο Πόλο» της Βενετίας. Η Οικονομική Αστυνομία αποφάσισε να ερευνήσει πόσοι από τους οδηγούς με τα μαύρα μικρά λεωφορεία με τα φιμέ τζάμια που συχνάζουν καθημερινά στο αεροδρόμιο της Βενετίας συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις των αδειών τους και κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικού ελέγχου διαπίστωσε ότι 46 από τους 150 φορείς δεν ήταν σύννομοι.

Ορισμένοι λειτουργούσαν την υπηρεσία μεταφορών χωρίς καμία άδεια. Συνολικά 12 άτομα χρησιμοποιούσαν οχήματα για ιδιωτική χρήση που δεν ήταν αδειοδοτημένα. Μεταξύ αυτών και ένας οδηγός χωρίς άδεια και επαγγελματικά προσόντα. Λειτουργούσε το όχημα πλαστογραφώντας τα στοιχεία του γιου του, αδειοδοτημένου οδηγού του οχήματος, το οποίο είχε μισθώσει για να εκτελεί υπηρεσίες μεταφοράς.

\"\"

Άλλοι τρεις προσπαθούσαν να βρουν πελάτες, συχνά αλλοδαπούς, ψαρεύοντας πελάτες στην πύλη αφίξεων, πρακτική που απαγορεύεται ρητά από τους κανονισμούς της διοικούσας αρχής του αεροδρομίου. Υπενθυμίζεται ότι αυτή η υπηρεσία μπορεί να παρασχεθεί μόνο μετά από κράτηση.

Τέλος, σε 31 επιχειρήσεις, αν και αδειοδοτημένες, επιβλήθηκαν κυρώσεις για τη μη συμπλήρωση των δελτίων παροχής υπηρεσιών. Σε μια συγκεκριμένη περίπτωση, μεταξύ δύο δρομολογίων έλειπαν αποδείξεις για διαδρομές 6.000 χιλιομέτρων.

Στο αεροδρόμιο του Τρεβίζο, συνελήφθη ένας μετανάστης από την Κεντρική Αφρική με πλαστό έγγραφο ταυτότητας. Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι είχε φτάσει στις αρχές του 2023 στο νησί Παντελέρια, είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ιταλία και ενώ περίμενε την ολοκλήρωση της διαδικασίας είχε εγκαταλείψει τη χώρα παράνομα, πηγαίνοντας να εργαστεί ως οδηγός ενοικιαζόμενου στο νησί της Μάλτας. Για να αποφύγει τον εντοπισμό του χρησιμοποίησε πλαστό έγγραφο κατά την επιστροφή του. Τώρα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...