Βερολίνο: Oι αυστηροί κανονισμοί για τα ταξί στο αεροδρόμιο πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα, σύμφωνα με δικαστική απόφαση

Εταιρεία ταξί διέθετε άδεια λειτουργίας για 6 από τα 30 οχήματά της για τη μεταφορά επιβατών από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Βερολίνου (BER). Ένας από τους οδηγούς της με ένα από τα μη αδειοδοτημένα ταξί για το αεροδρόμιο επιβίβασε πελάτη στους χώρους του. Ως αποτέλεσμα, η αρμόδια ρυθμιστική αρχή ανακάλεσε την άδεια και για τα έξι αδειοδοτημένα οχήματα με άμεση ισχύ. Με επείγουσα απόφασή του, το Διοικητικό Δικαστήριο Βερολίνου επιβεβαίωσε την επίσημη ανάκληση, διαπιστώνοντας παράβαση της διάταξης του νόμου περί επιβατικών μεταφορών. Σύμφωνα με το άρθρο 47 παράγραφος 1 πρόταση 1 του εν λόγω νόμου, τα ταξί μπορούν καταρχήν να διατίθενται μόνο σε πιάτσες ταξί στον δήμο της έδρας της εταιρείας.

\"\"

Το κρατίδιο του Βερολίνου και η περιφέρεια στην οποία βρίσκεται το αεροδρόμιο συμφώνησαν ότι ένας περιορισμένος αριθμός βερολινέζικων ταξί μπορεί να διατίθεται στο αεροδρόμιο εκτός του δήμου δραστηριοποίησής τους. Ωστόσο, η απαλλαγή που χορηγήθηκε σε αυτή τη βάση δεν ίσχυε για το συγκεκριμένο ταξί της εταιρείας. Εξαιτίας αυτής της παράβασης του οδηγού ταξί, η οποία αποδίδεται στην επιχείρηση στο σύνολό της, η άδεια για τα έξι εγγεγραμμένα ταξί έπρεπε να ανακληθεί. Η ανάκληση της άδειας είναι αναλογική, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, διότι αφορά μόνο έξι οχήματα και εξακολουθεί να είναι δυνατή η λειτουργία τους εντός της περιοχής του Βερολίνου και η μεταφορά επιβατών από εκεί στο αεροδρόμιο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...