Λονδίνο: Απατεώνας εμφανίζεται ως υπάλληλος της Αρχής Μεταφορών και μοιράζει στους ταξιτζήδες πρόστιμα 80 λιρών ζητώντας μετρητά

Η Αρχή Μεταφορών του Λονδίνου εξέδωσε επείγουσα προειδοποίηση προς τους οδηγούς ταξί και ιδιωτικών ενοικιαζόμενων οχημάτων (PHV) μετά από καταγγελίες για ένα άτομο που φέρεται να παριστάνει τον υπάλληλο της Αρχής και αποπειράται να επιβάλλει επιτόπου πρόστιμα ύψους 80 λιρών σε ανυποψίαστους οδηγούς.

Είναι ντυμένος με κανονικά ρούχα, αλλά στη μπλούζα του φέρει το σήμα της Αρχής Μεταφορών. Στην ανακοίνωσή της η Αρχή επισημαίνει ότι οι επιχειρησιακοί αξιωματικοί που εντάσσονται στο προσωπικό της φορούν συνήθως αναγνωρίσιμη στολή, εκτός αν κινούνται μυστικά για συγκεκριμένους σκοπούς. Οι γνήσιοι αξιωματικοί συστήνονται πάντοτε στους κατόχους αδειών, προσκομίζουν κάρτα εντάλματος και κάρτα αρχής και δεν απαιτούν άμεση πληρωμή προστίμων με μετρητά.

Η Αρχή Μεταφορών απευθύνει έκκληση σε όλους τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί, να παραμένουν σε εγρήγορση και εάν κάποιος συναντήσει το συγκεκριμένο άτομο να καλέσει αμέσως την αστυνομία, περιγράφοντας την τοποθεσία με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια.

Οι οδηγοί ενθαρρύνονται να μοιραστούν αυτές τις πληροφορίες με τους συναδέλφους τους, σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί ότι όλοι είναι ενημερωμένοι και προστατευμένοι από πιθανές απάτες. Με την ευαισθητοποίηση των ενώσεων και των ομάδων ταξί, η Αρχή Μεταφορών ελπίζει να αποτρέψει την εμφάνιση περιπτώσεων απάτης ή εκφοβισμού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...