Ισπανία: Στάση εργασίας των οδηγών ταξί της Ίμπιζα έξω από το μεγαλύτερο νυχτερινό κέντρο του νησιού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους πειρατές οδηγούς

Οι οδηγοί ταξί της Ίμπιζα πραγματοποίησαν στάση διαμαρτυρίας τις πρώτες πρωινές ώρες χθες έξω από το νυχτερινό κέντρο Amnesia, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μεγάλη παρουσία πειρατών οδηγών στην έξοδο του καταστήματος. Σύμφωνα με τον κλάδο, οι παρκαδρόροι που κατανέμουν την επιβίβαση των πελατών δίπλα στην πιάτσα ταξί του εν λόγω νυχτερινού κέντρου παραπέμπουν τους τουρίστες σε παράνομους οδηγούς, με αντάλλαγμα προμήθειες.
Η στάση των οδηγών ταξί πραγματοποιήθηκε μεταξύ 5 και 5.30 το πρωί της Κυριακής, την ώρα της μεγαλύτερης δραστηριότητας στη συγκεκριμένη πιάτσα ταξί. Όπως καταγγέλλουν, θέλησαν να εκδηλώσουν την αγανάκτησή τους εξαιτίας της ατιμωρησίας των παράνομων οδηγών στην περιοχή αυτή και να απαιτήσουν να ληφθούν μέτρα για να σταματήσει αυτή η δραστηριότητα.
«Οι πειρατές συγκεντρώνονται σε έναν κύκλο δίπλα στη στάση και οι παρκαδόροι στέλνουν τους τουρίστες σε αυτούς, με αντάλλαγμα μια προμήθεια. Το ξέρουμε γιατί το βλέπουμε συνέχεια και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι», κατήγγειλε ένας από τους διαμαρτυρόμενους οδηγούς.
Εκτός από τη διακοπή της παροχής υπηρεσιών στη συγκεκριμένη πιάτσα, οι οδηγοί που οργάνωσαν τη διαμαρτυρία έστειλαν μηνύματα στους συναδέλφους τους από άλλους δήμους ώστε να μην πάνε στο νυχτερινό κέντρο για να επιβιβάσουν πελάτες.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κλάδος πραγματοποιεί στάση εργασίας ως μέτρο διαμαρτυρίας αυτή τη σεζόν. Στις 12 Μαΐου, οι οδηγοί ταξί διαμαρτυρήθηκαν με τον ίδιο τρόπο στο λιμάνι, διεκδικώντας περισσότερο χώρο στις πιάτσες της πόλης.
Οι ενώσεις οδηγών ταξί της περιοχής εντόπισαν κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν 988 οχήματα που λειτουργούν πειρατικά. Ο κατάλογος με τις πινακίδες των εν λόγω οχημάτων έχει ήδη παραδοθεί στα δημοτικά συμβούλια της Ίμπιζα και του Σαντ Χοσέπ. Η Elite Taxi Corsaris έχει εντοπίσει επίσης, τα τελευταία τρία χρόνια, έως και 400 τηλεφωνικούς αριθμούς που χρησιμοποιούνται από αυτούς τους πειρατές.
Εδώ και δύο χρόνια, οι υπηρεσίες επιθεώρησης μεταφορών στην Ίμπιζα διαθέτουν συσκευές ανάγνωσης πινακίδων κυκλοφορίας για τον εντοπισμό και την καταπολέμηση της παράνομης προσφοράς επιβατικών μεταφορών, αλλά αυτό δεν φαίνεται να λύνει το πρόβλημα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...