Η Uber μηνύει την Επιτροπή Ταξί και Λιμουζίνας της Νέας Υόρκης για να μπλοκάρει την αύξηση μισθών των οδηγών

Η Uber υπέβαλε μήνυση κατά της επιτροπής TLC της Νέας Υόρκης για την πρόθεσή της να αυξήσει τον κατώτατο μισθό για τους οδηγούς κατά σχεδόν 24% ανά μίλι.
Η Επιτροπή ενέκρινε τον περασμένο μήνα την πρώτη αύξηση στους ναύλους από το 2012, συμπεριλαμβάνοντας τους οδηγούς της Uber και της Lyft.
Στην αγωγή της στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μανχάταν την Παρασκευή, η Uber υποστηρίζει ότι η αύξηση θα σήμαινε πληρωμές στους οδηγούς επιπλέον 21-23 εκατομμυρίων δολαρίων τον μήνα εν μέσω της περιόδου των διακοπών ή αύξηση των ναύλων των επιβατών κατά 10%. Και αυτό θα έβλαπτε ανεπανόρθωτα τη φήμη της, όπως ισχυρίζεται.
Οι αυξήσεις τίθενται σε ισχύ στις 19 Δεκεμβρίου, ανεβάζοντας την αμοιβή του οδηγού, από τις τιμές του 2019, κατά 7,42% ανά λεπτό και 23,93% ανά μίλι, με ένα δείγμα διαδρομής 30 λεπτών και 7,5 μιλίων να αμείβεται με 27,15 δολάρια, σύμφωνα με την TLC. Το ακριβές κόστος για τους καταναλωτές είναι ασαφές, καθώς κάθε εταιρεία θα πρέπει να αποφασίσει πόσο θα αυξήσει τους ναύλους της.


Η Uber ισχυρίζεται ότι η αύξηση είναι «αυθαίρετη» και «βλαπτική για τους επιβάτες, τους οδηγούς ή/και τον κλάδο του ride-sharing στο σύνολό του», επισημαίνοντας ότι η TLC άλλαξε «ξαφνικά» τον τρόπο υπολογισμού της αύξησης της αμοιβής των οδηγών βάσει του πληθωρισμού «επιλέγοντας έναν μεμονωμένο μήνα ή μικρό υποσύνολο μηνών και μεταβαίνοντας σε έναν ευμετάβλητο δείκτη πληθωρισμού», κάτι που, σύμφωνα με τη μήνυση, αποτελεί «δραστική απόκλιση από τις προηγούμενες πρακτικές της ή οποιαδήποτε ορθολογική προσέγγιση. Η Uber δεν αμφισβήτησε καμία από τις προηγούμενες αυξήσεις και υποστηρίζει σθεναρά τους οδηγούς, οι οποίοι λαμβάνουν δίκαιη αμοιβή. Αλλά οι αυξήσεις θα πρέπει να βασίζονται «σε συνεπή δεδομένα και μεθόδους», αναφέρει στην αγωγή, με την οποία ζητεί επίσης να μην τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση της Επιτροπής στις 19 Δεκεμβρίου.
Ο επικεφαλής της TLC, Ντέιβιντ Ντο, δήλωσε η μάχη θα δοθεί στο δικαστήριο. «Πρέπει να σταθούμε στο πλευρό των εργαζομένων μας πέραν της παραδοσιακής προστασίας της απασχόλησης», είπε ο Ντο. «Η Νέα Υόρκη οδηγεί το έθνος στην προστασία των εργαζομένων και αυτή η σημαντική ρύθμιση αντανακλά την πραγματικότητα. Είμαστε πλήρως εναρμονισμένοι με τις νόμιμες αρμοδιότητές μας όσον αφορά την εφαρμογή αυτής της ρύθμισης και θα παλέψουμε σθεναρά αυτήν την αγωγή», κατέληξε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...