Senior Taxi : Η Πράγα βοηθά ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία να μετακινούνται εύκολα και οικονομικά

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος για το Senior Taxi, η διοίκηση της Πράγας αποφάσισε να συνεχίσει την υπηρεσία. Μέχρι στιγμής, λειτουργεί στην περιοχή 18 μήνες και το έργο είναι επιτυχημένο. Με μια κάρτα εγγραφής, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με κινητικά προβλήματα μπορούν να παραγγείλουν ένα ταξί για να πάνε στο γραφείο ή στο γιατρό, ανεξαρτήτως απόστασης, για μόλις 20 κορώνες. Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος, το Senior Taxi στην Πράγα (11ο διαμέρισμα) θα συνεχίσει να λειτουργεί.
«Ολοκληρώσαμε το πρώτο στάδιο των δοκιμών και προφανώς πήγε καλά γιατί όλοι είναι ικανοποιημένοι» είπε ο Petr Jirava – σύμβουλος του δημοτικού συμβουλίου της Πράγας. «Αυτή είναι μια τεράστια βοήθεια, γιατί όταν ένα άτομο είναι τόσο αβοήθητο, ανίκανο να περπατά και έχει αυτή την επιλογή, είναι υπέροχο», είπε η Alena Pešková – πελάτης του Senior Taxi.
Το Senior Taxi μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κατοίκους της Πράγας άνω των 75 ετών ή κάτοχους κάρτας αναπηρίας. Ωστόσο, απαιτείται και εγγραφή για τη χρήση της υπηρεσίας.
«Για να γίνουν πελάτες αυτής της υπηρεσίας, πρέπει να πάρουν μια κάρτα από το Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας και βάσει αυτής μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δύο αυτοκίνητα που κυκλοφορούν αυτήν τη στιγμή», εξήγησε ο Petr Jirava.
Η τιμή μιας διαδρομής είναι 20 κορώνες και κάθε πελάτης δικαιούται να πάρει ένα άτομο στο αυτοκίνητο ως συνοδό. Οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν ένα αυτοκίνητο μέσω τηλεφώνου 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Το Senior Taxi στην Πράγα χρησιμοποιείται ήδη από το ένα τρίτο των επιλέξιμων ηλικιωμένων και το ενδιαφέρον για την υπηρεσία εξακολουθεί να αυξάνεται.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...