Χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, το δημοτικό συμβούλιο της Μαδρίτης άρχισε να νοικιάζει θέσεις στάθμευσης πολιτών σε εταιρία ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων με οδηγό

Στη μέση ενός τεράστιου «χώρου στάθμευσης», δύο εργαζόμενοι από μια εταιρεία VTC μοιράζουν τα κλειδιά στους οδηγούς που φτάνουν. Το πρόχειρο γραφείο τους έχει  δύο πτυσσόμενες καρέκλες, ένα φωτιστικό και ένα τεράστιο πάνελ γεμάτο κλειδιά , όπως  σε ένα μοτέλ στην άκρη του δρόμου. «Είμαστε εδώ δύο μήνες τώρα και περιμένουμε να μας κανονίσουν κάτι καλύτερο», λέει ένας από αυτούς.

Αυτή τη σκηνή βρήκαν χιλιάδες άνθρωποι από τη Μαδρίτη όταν πήγαν να αφήσουν το αυτοκίνητο στο δημόσιο «πάρκινγκ» της πόλης. Αργότερα θα ανακάλυπταν ότι  ένα σημαντικό ποσοστό των θέσεων τους, είχε νοικιαστεί στην Moove Cars, μια εταιρία με VTC. Συγκεκριμένα, τα VTC έχουν πάρει 250 θέσεις  στο παρκινγκ  της Avenida de Portugal,  και  άλλες 250 στη Nuestra Señora del Recuerdo, όπου  αντιπροσωπεύουν το ένα τρίτο του χώρου στάθμευσης .

Αυτοί οι δύο «χώροι στάθμευσης» ανήκουν στη Δημοτική Επιχείρηση Μεταφορών και  αποτελούν την αιχμή του δόρατος του Aparca+t , ενός δημοτικού σχεδίου που προσπαθεί να εξασφαλίσει ότι οι πολίτες, ειδικά όσοι έρχονται στο κέντρο της πόλης από τις γύρω πόλεις, να  αφήνουν το αυτοκίνητό σας σταθμευμένο και  να φτάνουν  στον προορισμό τους με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

\"\"

Είναι εντυπωσιακό ότι  μόλις λίγους μήνες μετά την ένταξη αυτών των «χώρων στάθμευσης» στο δίκτυο Aparca+t , που προωθείται από την Δημοτική Επιχείρηση Μεταφορών , οι χώροι ενοικιάζονται σε μια εταιρία VTC. Οι κάτοικοι της γειτονιάς της Puerta del Ángel είναι έκπληκτοι όταν είδαν  πώς ο χώρος παραδίδεται σε μια ιδιωτική εταιρεία . «Στη γειτονιά μας υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στάθμευσης, το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι μια βόλτα  για να το δουν. Δεν μας άκουσαν ποτέ και τώρα γίνεται αυτό», λέει ο Andrés Vales . «Είναι ένα «πάρκινγκ»,  άδειο εδώ και χρόνια. Γι\’ αυτό μας τράβηξε την προσοχή ότι γέμιζε αυτοκίνητα από τη μια μέρα στην άλλη και όλα VTC», συνεχίζει.

Στην Puerta del Ángel  η Moove Cars  δημιούργησε ένα μικρό γραφείο στη μέση του «χώρου στάθμευσης» . «Στην αρχή ήταν με πτυσσόμενο τραπέζι και καρέκλες, αλλά τις τελευταίες μέρες έβαλαν στέγη. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί η εταιρεία δεν έχει νοικιάσει γραφείο κοντά  ή γιατί το δημοτικό συμβούλιο επιτρέπει να γίνει αυτό σε δημόσιο χώρο », λένε οι κάτοικοι.

Και πόσα θα πληρώσουν; Γιατί σε αυτά τα μέρη, αν μείνεις  περισσότερο από οκτώ ώρες, πρέπει να πληρώσεις 16 ευρώ, για όλη την ημέρα, και δεν νομίζω ότι αυτή η εταιρεία θα το πληρώσει  ( περίπου 120.000 ευρώ το μήνα) », λέει ο Βάλες. Η EMT δεν θέλησε να αποκαλύψει τις λεπτομέρειες της οικονομικής συμφωνίας , περιορίστηκε στο να αναφέρει ότι η σύμβαση ενοικίασης υπογράφηκε την 1η Φεβρουαρίου για περίοδο δύο ετών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...