Γιατί υπάρχουν τόσα ηλεκτρικά ταξί Tesla στη Βαλένθια;

Η Pilar Toboso , οικονομολόγος και κάτοχος άδειας ταξί στη Βαλένθια εξηγεί : «Την δόση την πληρώνουμε με ό,τι εξοικονομούμε από την βενζίνη».
Οι χρήστες των ταξί στη Βαλένθια έχουν παρατηρήσει τις τελευταίες εβδομάδες ότι η παρουσία οχημάτων Tesla στον κλάδο δεν είναι πλέον μια εκκεντρικότητα λίγων οδηγών. «Είμαστε ήδη δέκα άτομα και αρκετοί συνάδελφοι περιμένουν να φτάσει και το δικό τους αυτοκίνητο. Ξεκίνησα και έδειξα ότι οι λογαριασμοί λειτουργούσαν. Πληρώνουμε την δόση με ό,τι εξοικονομούμε από την βενζίνη.»
Ομιλήτρια είναι η Pilar Toboso , οικονομολόγος και κάτοχος άδειας ταξί. Η επιχειρηματίας έβαλε κάτω τους αριθμούς και το είδε καθαρά. Αγόρασε ένα Tesla Model S , \” αξίας 105.000 ευρώ, αν και το πήρα φθηνότερα. «Η επένδυση είναι πολύ μεγάλη, αλλά από το να πληρώνω 500 ευρώ το μήνα για βενζίνη είναι αποδοτικότερο να επενδύω αυτά τα χρήματα στο αυτοκίνητο», εξηγεί.
Και το κόστος ηλεκτρικού ρεύματος μόλις που φτάνει τα 50 ευρώ το μήνα . Σκεφτείτε ότι φορτίζω το αυτοκίνητο το βράδυ, όταν η ενέργεια είναι φθηνότερη. Όντας ένα εκατό τοις εκατό ηλεκτρικό όχημα με μεγάλη αυτονομία, η εξοικονόμηση είναι μεγάλη», διαβεβαιώνει. Σε κάθε περίπτωση, τα 100.000 είναι πολλά και φρενάρει τον κύριο όγκο των αυτοαπασχολούμενων οδηγών ταξί. Για το λόγο αυτό, το ταξί της Πιλάρ ήταν το μόνο που κυκλοφορούσε στη Βαλένθια για λίγους μήνες.
Η πρόσβαση σε ένα όχημα της διάσημης αμερικανικής μάρκας έχει γίνει πολύ πιο προσιτή στη Βαλένθια. Η πρώτη σημαντική αλλαγή είναι η μείωση της τιμής που έκανε η εταιρία. Επί του παρόντος, ένα Tesla Model 3 , το οποίο έχει ήδη την απαραίτητη αυτονομία για να λειτουργεί ως ταξί, «κοστίζει 53.390 ευρώ». Επιπλέον, το ποσό που πληρώνει ο αγοραστής είναι πολύ χαμηλότερο, χάρη στην ενίσχυση από την κυβέρνηση για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου, που περιλαμβάνει το μοντέλο 3. «Αν αφαιρέσουμε τον ΦΠΑ που επιστρέφεται στο Δημόσιο και τα 7.700 ευρώ του plan Moves, το αυτοκίνητο μας κοστίζει 35.597,52 ευρώ », λέει η οικονομολόγος.
57.700 ευρώ βενζίνη
Είναι, σε κάθε περίπτωση, υψηλή τιμή για ένα αυτοκίνητο. «Αλλά η εξοικονόμηση είναι πολύ μεγαλύτερη», απαντά η Τομπόσο. «Οι άδειες λειτουργίας στη Βαλένθια είναι για 12 χρόνια. Σε αυτή την περίοδο, με υπολογισμό 400 ευρώ το μήνα στη βενζίνη, μιλάμε για κόστος καυσίμου 57.700 ευρώ », αναφέρει. «Μόνο με αυτή την εξοικονόμηση μπορούμε να πληρώσουμε το αυτοκίνητο και μας περισσεύουν χρήματα», τονίζει.
Και αυτό χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η δαπάνη σε επισκευές. Ξόδεψα κατά μέσο όρο 2.500 ευρώ από τον έβδομο χρόνο του αυτοκινήτου και η συντήρηση του Tesla είναι πρακτικά μηδενική. Υποχρεωτικές αλλαγές υγρών φρένων κ.λπ., που γίνονται για ασφάλεια. Υπάρχουν αυτοκίνητα Tesla που έχουν διανύσει ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα στις ΗΠΑ », λέει.

Το μεγαλύτερο μέρος των οδηγών ταξί που επέλεξαν ένα μοντέλο 3 έχουν ενημερωθεί από την Pilar, η οποία εξηγεί ότι υπάρχουν ήδη 10 ταξί Tesla στην πόλη, και δύο άλλα που έχουν ήδη παραγγελθεί και θα ενσωματωθούν σύντομα.
Πέρα από την εξοικονόμηση κόστους, η Pilar τονίζει ότι το Tesla προσφέρει στον πελάτη «μια εμπειρία που ξεπερνά κατά πολύ τις προσδοκίες του». « Μερικοί φοβούνται και ρωτούν αν έχει την ίδια τιμή . Ναι φυσικά. Η ελάχιστη διαδρομή στοιχίζει το ίδιο, 4 ευρώ όπως σε οποιοδήποτε άλλο όχημα», εξηγεί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...