\”G7 Vélo\”: 100 ταξί στο Παρίσι έβαλαν ειδικό εξοπλισμό για να μεταφέρουν έως και τρία ποδήλατα

Η μεγαλύτερη παριζιάνικη εταιρεία ταξί G7 εγκαινιάζει το φιλικό προς το περιβάλλον, πολυτροπικό πρόγραμμα «G7 Vélo» αυτό το καλοκαίρι: 100 ταξί θα είναι εξοπλισμένα για να μεταφέρουν έως και τρία ποδήλατα.

Η ποδηλασία έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής στο Παρίσι από την αρχή της πανδημίας. Η τοπική αυτοδιοίκηση διεύρυνε επίσης πολλές λωρίδες ποδηλασίας, δημιούργησε νέους ποδηλατοδρόμους και μείωσε τις λεωφόρους για να δώσει περισσότερο χώρο στους ποδηλάτες. Η μεγαλύτερη παρισινή εταιρεία ταξί G7 (7.700 οχήματα) προσφέρει στον «κουρασμένο ποδηλάτη» μια διαδρομή με την υπηρεσία G7 Vélo, και το ποδήλατο τοποθετείται σε ειδικά σχεδιασμένη  σχάρα ποδηλάτου στο πίσω μέρος του ταξί.

Οι Παριζιάνοι μπορούν να πάρουν το ποδήλατό τους στο μετρό, αλλά όχι κατά τις ώρες αιχμής. Πολλές εταιρείες δημόσιων μεταφορών σε ευρωπαϊκές χώρες επιτρέπουν τη μεταφορά ποδηλάτων σε τακτικές αστικές υπηρεσίες. Το να παίρνεις ποδήλατα μαζί σου σε ταξί, από την άλλη πλευρά, δεν ήταν ποτέ δημοφιλές. Οι εταιρείες ταξί στη Σκανδιναβία έχουν ήδη πειραματιστεί με τέτοια ράφια ποδηλάτων. Εκεί είναι επίσης δυνατό σε ορισμένες περιφερειακές διαδρομές λεωφορείων να πάρετε το ποδήλατο μαζί σας σε μια σχάρα ποδηλάτου στο πίσω μέρος του λεωφορείου. Στην Ολλανδία – μια κατεξοχήν χώρα ποδηλασίας – υπήρχαν κατά καιρούς τέτοιες προσφορές υπηρεσιών.

Η υπηρεσία G7 Vélo κοστίζει 4 ευρώ επιπλέον του ναύλου και του κόστους κράτησης. Περίπου 100 ταξί είναι εξοπλισμένα με αποσπώμενα ράφια στο πορτ μπαγκάζ, καθένα από τα οποία μπορεί να χωρέσει έως και τρία ποδήλατα. Η ιδέα του G7 είναι ωραία, και φιλική προς το περιβάλλον, αλλά η κριτική για τη νέα υπηρεσία εξαπλώθηκε γρήγορα στα κοινωνικά μέσα: «Οι Παριζιάνοι οδηγοί ταξί δεν είναι πολύ καλοί για να βγουν από το αυτοκίνητο και να βοηθήσουν τους ανθρώπους με τις αποσκευές τους. Και τώρα θα πρέπει να βοηθήσουν στην ασφαλή τοποθέτηση των ποδηλάτων στη σχάρα; Ξέχνα το!\”

Ωστόσο, η G7 ελπίζει σε πολλά από αυτή την πρωτοβουλία: «Το G7 Vélo ολοκληρώνει το ευρύ φάσμα υπηρεσιών που προσφέρει η G7 για τους πελάτες και τους οδηγούς της, όπως G7 Access, G7 Famille ή G7 Van», λέει ο διευθύνων σύμβουλος Nicolas Rousselet. «Ως κορυφαίος παράγοντας στην αστική κινητικότητα, θέλουμε να βοηθήσουμε στη διαμόρφωση της ανάπτυξης του ποδηλάτου ως καθημερινό μέσο μεταφοράς. Με αυτήν τη νέα υπηρεσία, το G7 συνεχίζει να συμμετέχει στη δημιουργία ενός πιο φιλικού προς το περιβάλλον οικοσυστήματος αστικών μεταφορών. \”

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...