Χιλιάδες οδηγοί ταξί διαδήλωσαν στην Βαρκελώνη ζητώντας δημόσια εφαρμογή για τα ταξί, εντατικούς ελέγχους και επιβολή κυρώσεων για τα VTC

Χιλιάδες   οδηγοί ταξί της Βαρκελώνης πήραν μέρος  στην πορεία διαμαρτυρίας  ξεκινώντας στις δέκα σήμερα  το πρωί από τη λεωφόρο Μαρία Κριστίνα. Συνολικά έξι ενώσεις οδηγών ταξί – Élite Taxi, Stac, ATC, TLU, Anget Taxi και Pak Taxi στήριξαν  την κινητοποίηση.

Οι διαδηλωτές απαιτούν τη δημιουργία μιας δημόσιας εφαρμογής για υπηρεσίες κράτησης ταξί ,  εντατικό έλεγχο και  επιβολή κυρώσεων σε οχήματα VTC που δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς.  

\”Τώρα η δημόσια εφαρμογή είναι ένας από τους πρώτους στόχους μας μαζί με τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς  για τα VTC και δεν πρόκειται να σταματήσουμε να παλεύουμε μέχρι να τα έχουμε\”, δήλωσε ο Alberto Álvarez εκπρόσωπος της Elite πριν από την έναρξη της πορείας.

\"\"

Πολλοί οδηγοί ταξί έχουν καταλάβει το κέντρο της Βαρκελώνης αναφέρει η  καταλανική εφημερίδα  La Vanguardia.   Τα αυτοκίνητα άρχισαν να φεύγουν από το σημείο συνάντησής τους, μεταξύ των βενετσιάνικων πύργων της πλατείας Espanya, περίπου στις δέκα το πρωί.

\"\"

Μισή ώρα αργότερα, ήταν ήδη στην  Gran Via. Ο θόρυβος από το κορνάρισμα ήταν εκκωφαντικός. Η διαμαρτυρία συνεχίστηκε με ειρηνικό τρόπο.

Λίγο πριν τις έντεκα το πρωί, οι επικεφαλής της μεγάλης πορείας των ταξί έφτανε ήδη στην οδό Muntaner. Οι οδηγοί ήταν ενθουσιασμένοι. Κατανοούσαν  ότι η διαμαρτυρία τους είχε ήδη αναμφισβήτητη επιτυχία. «Ας δούμε ποιος είναι ο διάβολος που προσπαθεί να εξαλείψει αυτόν τον τομέα», φώναξε ο Alberto Álvarez, δίνοντας μια νότα έντασης στην  διαμαρτυρία.

\"\"

Η αλήθεια είναι ότι η εικόνα  της Gran Via θύμισε την τελευταία μεγάλη απεργία από τους οδηγούς ταξί, πριν από μερικά χρόνια, όταν η πίεση από τον κλάδο ώθησε τη Generalitat ( Κυβέρνηση της Καταλανίας)  να εκπονήσει νομοθετικό διάταγμα που έκτοτε περιορίζει σοβαρά τις δραστηριότητα ενοικίασης αυτοκινήτων με οδηγό, αυτά που είναι  γνωστά ως VTC.

 Αυτή την εβδομάδα η Generalitat επέβαλε πρόστιμο 8.000 ευρώ στον ηγέτη της Elite Taxi για την πραγματοποίηση  κινητοποιήσεων που οργανώθηκαν  από τον τομέα μεταξύ 17 και 24 Ιανουαρίου 2019 που \”δεν είχαν προηγουμένως κοινοποιηθεί\”. Ο Alberto Álvarez, ωστόσο, απαντά ότι αυτά τα γεγονότα έχουν ήδη διαγραφεί και ότι δεν σκοπεύει να πληρώσει ούτε ένα ευρώ.

\"\"

Περίπου  στις έντεκα  το πρωί οι οδηγοί ταξί έφτασαν στην οδό Pelai. Σύμφωνα με την Elite Taxi, υπήρχαν ήδη περισσότερα από 4.000 οχήματα, \”και εξακολουθούν να υπάρχουν αυτοκίνητα που βγαίνουν από τους βενετσιάνικους πύργους.\”

Η ηχώ αυτής της διαμαρτυρίας ήταν τέτοια που ο Pepe Mújica, πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης, δημοσίευσε μερικά tweets για να δείξει την αλληλεγγύη του στους οδηγούς ταξί στη Βαρκελώνη.

Οι διαδηλωτές έστειλαν μερικά μηνύματα στον τύπο για να ζητήσουν συγνώμη από το κοινό για την ταλαιπωρία που μπορεί να προκαλέσουν. Όπως ανέφερε η εταιρεία Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) μέσω ενός tweet, η διαμαρτυρία των οδηγών ταξί της Βαρκελώνης επηρεάζει τη λειτουργία έως και δώδεκα γραμμών λεωφορείων. Η πορεία έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στους δρόμους  , αλλά δεν προκάλεσε μεγάλο κυκλοφοριακό χάος. 

Η πορεία  των ταξί έφτασε στη Via Laietana όπου οι οδηγοί άφησαν τα αυτοκίνητα και στη συνέχεια συνέχισαν με τα πόδια προς την Plaça de Sant Jaume και διαμαρτυρήθηκαν  στο Δημοτικό Συμβούλιο της Βαρκελώνης. Εκεί, μια αντιπροσωπεία του τομέα πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Δήμαρχο για την Ασφάλεια, τον Άλμπερτ Μπάτλε και την Σύμβουλο Κινητικότητας,  Ρόζα Αλαρκόν.

\"\"

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...