Μέτρα για πιο ανταγωνιστικό ταξί στην Ανδαλουσία

  • Κοινόχρηστο ταξί (δύο ή περισσότεροι επιβάτες μοιράζονται το ταξί σε περιόδους αυξημένης ζήτησης).
  • Προσφορά κλειστής τιμής για προμισθώσεις.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης, Υποδομών και Χωροταξίας έχει κάνει ένα νέο βήμα για τον εκσυγχρονισμό της υπηρεσίας ταξί στην Ανδαλουσία . Η επίσημη εφημερίδα της Junta de Andalucía (BOJA) δημοσίευσε το σχέδιο διατάγματος που τροποποιεί τους κανονισμούς των υπηρεσιών δημοσίων μεταφορών για τα ταξί και  τα ενοικιαζόμενα  αυτοκίνητα με οδηγό.  Το δημοσίευμα αναφέρει μερικά από τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με τον κλάδο τον τελευταίο χρόνο για να καταστεί πιο ανταγωνιστικό το ταξί, όπως η σύναψη συμφωνίας σε κλειστή τιμή (προμίσθωση)  ή η πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Υποδομών και Χωροταξίας, Marifrán Carazo, πιστεύει ότι αυτά τα μέτρα που υπόκεινται σε διαβούλευση θα αυξήσουν την ποιότητα της υπηρεσίας ταξί σε σύγκριση με άλλες εναλλακτικές λύσεις μεταφοράς \”όπως απαιτεί όχι μόνο ο τομέας αλλά και οι ίδιοι οι χρήστες\” .

 Οι τροποποιήσεις περιλαμβάνουν την προσφορά της κλειστής τιμής για τις υπηρεσίες που είχαν προηγουμένως συνάψει μέσω μιας εφαρμογής , έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να γνωρίζουν εκ των προτέρων το μέγιστο ποσό που θα πληρώσουν στο τέλος του ταξιδιού. Ομοίως, η πρόσληψη της υπηρεσίας ανά θέση (κοινό ταξί) σε περιπτώσεις υψηλής ζήτησης προτείνεται ως ενσωμάτωση στον κανονισμό για τη μείωση του κόστους των διαδρομών και συμβάλλει στη μείωση  της κυκλοφορίας.

Ένα άλλο μέτρο για τον εκσυγχρονισμό της υπηρεσίας είναι η υποχρέωση για τα αυτοκίνητα  ταξί να είναι εφοδιασμένα με αναγνώστη πιστωτικών καρτών. Τόσο η κλειστή τιμή όσο και το κοινόχρηστο ταξί αποτελούν μέρος των μέτρων που συμφωνήθηκαν στις διαπραγματεύσεις.

Δέκα μέτρα για ταξί και VTC να συνυπάρξουν

Και οι δύο ενέργειες συμπεριλήφθηκαν στα σχέδια προτάσεων, (περισσότερες από 500 σελίδες) , τα οποία διατύπωσε η Γενική Διεύθυνση Μεταφορών  στις 2 Απριλίου και περιείχαν, πέρα ​​από μια λεπτομερή μελέτη της κατάστασης, δέκα διαφορετικά μέτρα με στόχο επίτευξη ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ των ταξί και των VTC (ενοικιαζόμενα με οδηγό) . Ως αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, έχει επιτευχθεί συναίνεση του τομέα στο 80% των προτεινόμενων δράσεων. Εκτός από αυτές τις τροποποιήσεις που αποσκοπούν στον εκσυγχρονισμό της υπηρεσίας ταξί, το σχέδιο διατάγματος που δημοσιεύθηκε στο BOJA ενσωματώνει σειρά τροποποιήσεων των κανονισμών που είναι αποτέλεσμα δικαστικών αποφάσεων . Η υποβληθείσα πρόταση εξαλείφει, για παράδειγμα, την απαίτηση να οδηγείται το όχημα από τον ίδιο τον δικαιοδόχο, δεδομένου ότι μια δικαστική απόφαση θεωρεί ότι το μέτρο αυτό δεν ανταποκρίνεται στο δημόσιο συμφέρον.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...