Ίδρυση ταμείου στον δήμο Νέας Υόρκης για να βοηθηθούν οι υπερχρεωμένοι ταξιτζήδες

Η εκλεκτή του Δημάρχου Μπιλ ντε Μπλάσιο  για να ηγηθεί της ρύθμισης των ταξί της Νέας Υόρκης, έγινε δεκτή  από τους εκπροσώπους των  ταξί  και τα ενοικιαζομένων αυτοκινήτων  με οδηγό  και δεσμεύτηκε ότι θα αγωνιστεί για αυτούς. Η Aloysee Heredia Jarmoszuk διάβασε τα ονόματα 9 οδηγών που αυτοκτόνησαν στο έτος που πέρασε εξαιτίας των οικονομικών  πιέσεων  σε όλη την βιομηχανία και την κατάρρευση της τιμής της άδειας.

«Δεν σας αξίζει αυτό» είπε η κα Jarmoszuk ,απευθυνόμενη στους οδηγούς που παρευρέθησαν  στην ακρόαση του Δημοτικού Συμβούλιου.

Το Συμβούλιο πρέπει να ψηφίσει υπέρ της υποψηφιότητας της να ηγηθεί της επιτροπής των ταξί και λιμουζινών της πάλης της Νέας Υόρκης την δεδομένη στιγμή .

Η επιτροπή ρυθμίζει μια αγορά   200,000 οδηγών και 130,000 οχημάτων συμπεριλαμβανομένων κίτρινων και πράσινων ταξί , λιμουζίνες και αυτοκίνητα που μισθώνονται από εταιρείες μεταφορών όπως UBER, LYFT κ.λ.π.

H επιτροπή   ελέγχει την έκδοση αδειών και τον καθορισμό των τιμολογίων   και των μισθών των οδηγών, όπως και άλλα σημαντικά θέματα για τους οδηγούς και τις εταιρείες.

Η βιομηχανία ταξί  είναι σε κρίση εξαιτίας της επιδρομής από δεκάδες χιλιάδες μισθωμένα οχήματα που μειώνουν τα έσοδα για τους περισσότερους οδηγούς.

Μια έκθεση  της 31ης Ιανουαρίου που εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο συνέστησε τα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν από την πόλη , την πολιτεία και την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση για να υποστηρίξουν τους οδηγούς ταξί , όπως το να ιδρυθεί ένα δημόσιο – ιδιωτικό ταμείο που θα καταγράφει τους δανειολήπτες  αδειών ταξί .

Η κα Jarmoszuk είπε ότι η ίδρυση ενός ταμείου διάσωσης έχει αξία και πρέπει να ληφθεί υπόψη. Είπε επίσης ότι θέλει να μειώσει το ποσό πληρωμών των δανείων για την κατοχή άδειας, που συχνά φτάνει το ύψος αρκετών δολαρίων το μήνα , σε λιγότερο από 1.000 δολάρια.

Η Bhairavi Desai, ηγέτης μιας νομικής ομάδας υπεράσπισης οδηγών, είπε σε μια συνέντευξη ότι η υποψηφιότητα της κας Jarmoszuk ήταν ευπρόσδεκτη μετά από ένα χρόνο αβεβαιότητας σχετικά με το ποιος θα κατευθύνει την ρυθμιστική αρχή. \”Η ώθηση είναι το κύριο πράγμα αυτή τη στιγμή\”, δήλωσε η κ. Desai, η διευθύνων σύμβουλος   της New York Taxi Workers Alliance.

Ο κ. De Blasio ψάχνει για κάποιον που θα ηγηθεί της ρυθμιστικής αρχής από τότε που ο τελευταίος αρχηγός του, Meera Joshi, παραιτήθηκε τον Ιανουάριο του 2019. Η κ. Jarmoszuk είπε ότι η τρέχουσα εμπειρία της ως επικεφαλής προσωπικού  για τις επιχειρήσεις θα την βοηθήσει στο έργο της . Στο πλαίσιο αυτού του ρόλου, δήλωσε ότι βοήθησε να επιβλέπει την TLC και το τμήμα μεταφορών της πόλης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...