Οι ταξιτζήδες του Λονδίνου επένδυσαν 300 εκατομμύρια £ σε νέα ηλεκτρικά οχήματα από το 2018.

«Είναι καιρός το ταξί να λάβει την χρηματοδότηση που του αξίζει» όταν πρόκειται για ταχεία μετάβαση σε πιο πράσινα ηλεκτρικά οχήματα, λένε εκπρόσωποι των ταξί. Ο Steve McNamara, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αδειοδοτημένων Οδηγών Ταξί (LTDA), τόνισε τα επιτεύγματα μιας βιομηχανίας που έχει επενδύσει πάνω από 300 εκατομμύρια £ σε νέα ηλεκτρικά οχήματα από το 2018. Στο Λονδίνο υπάρχουν επί του παρόντος 14.642 αδειοδοτημένα ταξί, εκ των οποίων το 42% του στόλου είναι ηλεκτρικά με δυνατότητα μηδενικών εκπομπών (ZEC).

Ο McNamara δήλωσε στην εφημερίδα TAXI : «Από αυτόν τον μήνα, περισσότερο από το 42% του στόλου των ταξί είναι πλέον ηλεκτρικά. Αυτό είναι ένα εκπληκτικό επίτευγμα. Ενώ όλοι οι άλλοι μιλούν για καθαρό περιβάλλον και τα μεγάλα σχέδιά τους για το μέλλον, το εμπόριο ταξί επενδύει και κάνει τα πράγματα να συμβούν.

«Φώναζα αυτά τα νέα από καιρό. Είναι το τέλειο αντίδοτο σε όλη την αρνητικότητα και τις ειδήσεις κατά του αυτοκινήτου, του «πόλεμου κατά των αυτοκινητιστών», που ακούμε καθημερινά. Τα ταξί δεν είναι αυτοκίνητα. Είναι μια πράσινη, καθαρή, ζωτικής σημασίας μορφή δημόσιας συγκοινωνίας και είναι καιρός να λάβει την πίστωση που του αξίζει».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...