Γάνδη, Βέλγιο: 120 οδηγοί ταξί παρέδωσαν τις άδειές τους στον Δήμο.

Η υγειονομική κρίση  προκάλεσε ένα τρομακτικό «σοκ» στην τοπική βιομηχανία ταξί στη Γάνδη. Περισσότεροι από 150 οδηγοί ταξί, κυρίως μικροαπασχολούμενοι, επέστρεψαν  τις άδειες ταξί τους στην πόλη. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Γάνδης, η Sara Matthieu από το πολιτικό κόμμα Groen (οι Πράσινοι) αναφέρεται στα τελευταία στοιχεία. Δείχνουν ότι το 40% των αυτοαπασχολούμενων οδηγών  ταξί σταμάτησαν το 2020 ή το 2021. Από τους 300 αυτοαπασχολούμενους οδηγούς, μόλις οι 180 απομένουν. Δεν υπάρχει αμφιβολία, λέει η εφημερίδα De Standaard, ότι η βιομηχανία ταξί στη Γάνδη είχε 15 μαύρους μήνες.

\"\"

Ο Pierre Steenberghen από τη βελγική οργάνωση ταξί GTL σημειώνει: «Τα ταξί ήταν ένα απαραίτητο επάγγελμα, είπε η κυβέρνηση, έτσι δεν μπορούσαμε να κλείσουμε. Όμως όλα ήταν κλειστά. Ο τομέας υποχώρησε μόνο στο 30 έως 40 τοις εκατό των ετήσιων πωλήσεων. \” Η βιομηχανία ταξί στη Γάνδη επλήγη ιδιαίτερα από τη διακοπή των ταξιδιών στο αεροδρόμιο. Συνήθως, τα ταξί μεταφέρουν πολλούς επιχειρηματίες και παραθεριστές στα αεροδρόμια στις Βρυξέλλες (80 χλμ.) και στο Άμστερνταμ (157 χλμ.). «Στη Γάνδη, αυτό σίγουρα πονάει», προσθέτει ο Steenberghen.

\"\"

Ο Filip Watteeuw (Groen), Δημοτικός Σύμβουλος για την Κινητικότητα, συγκλονίζεται από τους καταστροφικούς αριθμούς και αναζητά τρόπους εξαίρεσης του τομέα των ταξί από τους τοπικούς φόρους. «Η βιομηχανία ταξί δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι δύσκολη δουλειά. Ωστόσο, βλέπουμε τα ταξί κυρίως ως συμπλήρωμα των τοπικών δημόσιων συγκοινωνιών. Δεν γίνονται όλες οι μετακινήσεις με λεωφορείο ή τραμ. \”

Μετά από όλα αυτά , η ζήτηση έχει ανακάμψει κάπως τις τελευταίες ημέρες (με τη χαλάρωση των μέτρων). Ο Steenberghen υποθέτει ότι η βιομηχανία ταξί θα πρέπει να αναζητήσει ξανά οδηγούς τους επόμενους μήνες. 220 άδειες ταξί στη Γάνδη είναι και πάλι διαθέσιμες λόγω της εξόδου των οδηγών.

\"\"

Παρεμπιπτόντως, η Uber ανακοίνωσε το Νοέμβριο του 2020 ότι θα δραστηριοποιηθεί στη Γάνδη, αλλά μέχρι στιγμής δεν τα  έχει καταφέρει. Συνήθως στην Γάνδη η εφαρμογή Uber δηλώνει ότι «δεν υπάρχουν αυτοκίνητα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...