3.000 Αυστριακοί οδηγοί ταξί διαδήλωσαν στην Βιέννη για ένα νόμο που ανοίγει την πόρτα στην Uber και στις άλλες διαμεσολαβητικές εφαρμογές

Ελεύθερη διαπραγμάτευση τιμών για κρατήσεις μέσω τηλεφώνου ή διαδικτύου προβλέπει η τροποποίηση του Νόμου που θέλει να περάσει η κυβέρνηση.
Όπως και το 2019, μια νέα αλλαγή στον Περιστασιακό Νόμο Κυκλοφορίας ωθεί τώρα τα ταξί πίσω στα οδοφράγματα. Η τροποποίηση του Περιστασιακού Κυκλοφοριακού Νόμου που σχεδιάστηκε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο την ύπαρξη της βιομηχανίας ταξί.
Η τροποποίηση αυτή ανοίγει την πόρτα ευρέως για την Uber και άλλους διαδικτυακούς παρόχους για προγραμματισμένες προσθήκες στη βιομηχανία ταξί αλλά και στην αγορά ενοικιαζομένων αυτοκινήτων με οδηγό. Οι νέοι κανόνες του Νόμου Κυκλοφορίας (\”GelverkG\”) θα πρέπει να τεθούν σε ισχύ με την πλήρη τροποποίηση τους την 1η Ιανουαρίου.
Προβλέπονται δύο τύποι τιμολόγησης. Όποιος μπαίνει σε ένα όχημα σε μια πιάτσα ταξί ή παίρνει ένα ταξί με ταξίμετρο από τον δρόμο μπορεί να μπει χωρίς να μιλήσει για την τιμή και να υπολογίσει τον ναύλο χρησιμοποιώντας το ταξίμετρο. Όπως και πριν, ο πελάτης μπορεί να καλέσει ένα ταξί μέσω τηλεφώνου και να πληρώσει με βάση το ταξίμετρο στο τέλος της διαδρομής.

\"\"


Ωστόσο, σύμφωνα με την τροποποίηση του νέου νόμου εάν ένας πελάτης κάνει κράτηση για ένα όχημα μέσω τηλεφώνου ή μέσω διαδικτύου, μπορεί να συμφωνήσει εκ των προτέρων μια τιμή για το ταξίδι. Αυτή η τιμή δεν μπορεί να αυξηθεί μετά την έναρξη της διαδρομής. Τέτοιες προσυμφωνημένες τιμές μπορούν να προσφέρουν και τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό αλλά και τα ταξί με ταξίμετρο.
Αν αυτό το προσχέδιο γίνει νόμος, θα αναστρέψει τις προσπάθειες για τη δημιουργία δίκαιων συνθηκών στη βιομηχανία ταξί\”, λέει ο Resul Ekrem Gönältaş, πρόεδρος της Ένωσης ταξί της Βιέννης.
Στην ουσία η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση της Αυστρίας καταργεί το τιμολόγιο του Ταξί για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του μεταφορικού έργου, αυτό δηλαδή που αφορά την προμίσθωση και τα ραντεβού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...