Ειδικό επίδομα από 300-900 ευρώ για τους ταξιτζήδες της Κύπρου

Επτά κατηγορίες αυτοαπασχολούμενων  που τα επαγγέλματά τους έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού δικαιούνται  ειδικό επίδομα από το Υπουργείο Εργασίας της Κύπρου. Απαραίτητη προϋπόθεση να μην  είναι εργοδότες και  να είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο  Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα www.philenews.com   οι ακόλουθες κατηγορίες επαγγελμάτων δικαιούται το επίδομα: Φωτογράφοι, ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ενοικίασης, συνοδοί και ξεναγοί τουριστών και επισκεπτών (π.χ. σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, πινακοθήκες κ.λπ.), οδηγοί ταξί, οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, πλανόδιοι πωλητές τροφίμων, πλανόδιοι πωλητές εκτός τροφίμων (δεν περιλαμβάνονται πλανόδιοι λαχειοπώλες).

Το ειδικό επίδομα  μπορούν να πάρουν όσοι έχουν ή προβλέπουν μείωση του κύκλου εργασιών τους πέραν του 40% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους και η μείωση οφείλεται αποκλειστικά στην πανδημία του COVID-19.

Το  ειδικό επίδομα (εβδομαδιαίο)  ισούται με το 60% του ποσού του εβδομαδιαίου ύψους των ασφαλιστέων αποδοχών, βάσει των οποίων ο δικαιούχος είχε την υποχρέωση καταβολής εισφορών στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων για το τέταρτο τρίμηνο του 2019. Το  ειδικό επίδομα δεν μπορεί να είναι μικρότερο των €300 και μεγαλύτερο των €900, για περίοδο τεσσάρων εβδομάδων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...