Λονδίνο: Ένας στους τρεις υποψήφιους οδηγούς ιδιωτικής μίσθωσης αποτυγχάνει στο βασικό τεστ αγγλικών και ασφάλειας της Aρχής Μεταφορών

Η Αρχή Μεταφορών του Λονδίνου (TfL) αποκάλυψε μέσω αιτήματος για πρόσβαση στα δημόσια αρχεία της ότι σχεδόν το ένα τρίτο των υποψηφίων οδηγών οχημάτων ιδιωτικής μίσθωσης (PHV) απέτυχαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της αγγλικής γλώσσας (ELR) και του τεστ ασφάλειας, ισότητας και γνώσης των κανονισμών (SERU).

Στις 10 Δεκεμβρίου 2023, το Λονδίνο διέθετε 106.149 αδειούχους οδηγούς ιδιωτικής μίσθωσης. Μεταξύ της 1ης Οκτωβρίου 2021 και της 1ης Οκτωβρίου 2022, 5.201 κάτοχοι άδειας ή υποψήφιοι υποβλήθηκαν στην αξιολόγηση SERU και μόνο το 69% (3.612 υποψήφιοι) πέρασε επιτυχώς. Αυτό το ποσοστό αποτυχίας εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ικανότητα και την καταλληλότητα ενός σημαντικού αριθμού οδηγών PHV που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην πόλη.

Η δοκιμασία SERU της TfL, η οποία θεσπίστηκε μετά από συστάσεις του Υπουργείου Μεταφορών το 2020, έχει στόχο να διασφαλίσει ότι όλοι οι οδηγοί PHV διαθέτουν όχι μόνο τις απαραίτητες οδηγικές δεξιότητες αλλά και επαρκές επίπεδο γνώσης της αγγλικής γλώσσας και κατανόησης βασικών κανονιστικών θεμάτων. Η εξέταση αυτή αποτελεί μέρος των θεσμοθετημένων προτύπων για τα ταξί και τα οχήματα ιδιωτικής μίσθωσης, τα οποία εστιάζουν στη σημασία του να μπορούν οι οδηγοί να επικοινωνούν αποτελεσματικά στα αγγλικά, τόσο προφορικά όσο και γραπτά, με τους πελάτες τους.

Η απαίτηση αγγλικής γλώσσας απαιτεί από τους οδηγούς PHV στο Λονδίνο να αποδεικνύουν επάρκεια στην αγγλική γλώσσα ισοδύναμη με το επίπεδο Β1 του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς, καλύπτοντας δεξιότητες ανάγνωσης, γραφής, ομιλίας και ακρόασης. Η απαίτηση αυτή είναι ζωτικής σημασίας για την αποτελεσματική επικοινωνία με τους επιβάτες και για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της ποιότητας των υπηρεσιών.

Επιπλέον, από την 1η Οκτωβρίου 2021, η Αρχή Μεταφορών έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αξιολογεί τις δεξιότητες αγγλικής γλώσσας των οδηγών PHV του Λονδίνου. Παράλληλα με τη δοκιμασία ομιλίας και ακρόασης για την ικανοποίηση της απαίτησης του ELR, εισήχθη η αξιολόγηση SERU για την αξιολόγηση των δεξιοτήτων ανάγνωσης και γραφής των οδηγών, ιδίως της κατανόησης των θεμάτων ασφάλειας, ισότητας και κανονιστικών θεμάτων.

Το υψηλό ποσοστό αποτυχίας στην αξιολόγηση SERU υποδεικνύει την ανάγκη για καλύτερη κατάρτιση των υποψήφιων οδηγών PHV, καθώς αποτελεί ζήτημα ζωτικής σημασίας όχι μόνο για τη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις αδειοδότησης, αλλά και για τη διασφάλιση της προστασίας των επιβατών και τη διατήρηση υψηλών προτύπων υπηρεσιών στον κλάδο των ενοικιαζόμενων οχημάτων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *