Η Ευρωπαϊκή Ένωση Ταξί έτοιμη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του κλάδου στην ΕΕ

Η πρώτη σοβαρή συνέπεια που προέκυψε από την απεργία των οδηγών ταξί που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες είναι η ιδέα της δημιουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταξί. Ενώσεις από πολλές χώρες-μέλη θα συντονίσουν τη δράση τους για να πιέσουν τα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων.
Η Εθνική Ένωση Ταξί της Ισπανίας (Antaxi) αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι, ενώσεις οδηγών ταξί από περισσότερες από 27 ευρωπαϊκές χώρες προετοιμάζουν την έναρξη μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταξί για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του κλάδου σε κοινοτικό επίπεδο. Ανάλογες ανακοινώσεις έγιναν και σε άλλες χώρες, μεταξύ αυτών και της Ελλάδας.
Ελλείψει καθορισμού της δομής και των χωρών που θα συμμετέχουν, έχει ήδη πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ των ενώσεων που προωθούν τη νέα αυτή ένωση από χώρες όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Γαλλία και η Ισπανία. \”Είναι ένα σημαντικό ορόσημο για τον κλάδο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, διότι σημαίνει ότι οι οδηγοί ταξί θα εκπροσωπούνται επιτέλους από πραγματικούς ταξιτζήδες και όχι από πλατφόρμες που μιλούν για λογαριασμό μας\”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΝΤΑΧΙ, Julio Sanz.
«Η απάντηση που πήραμε από την ΕΕ στα χαρτιά φαίνεται ξεκάθαρη και είναι ότι δεν σχεδιάζουν να απελευθερώσουν τον τομέα μας και θα δημιουργήσουν επίσης μια επιτροπή έρευνας για να ξεκαθαρίσει το σκάνδαλο των εγγράφων Uber», υπογράμμισε ο Sanz, ενώ τόνισε ότι επικυρώθηκε ότι οι εξουσίες μεταφοράς οχημάτων με λιγότερες από εννέα θέσεις ανήκουν στα κράτη μέλη και ότι τα έγγραφα που εκδόθηκαν από την Επιτροπή είναι \”φόρμουλες συζήτησης που δεν λειτουργούν ποτέ ως κατευθυντήρια γραμμή\”.
Με αυτόν τον τρόπο, οι αποφάσεις που λαμβάνονται για «την επιβίωση του ταξί» είναι ευθύνη της κάθε κυβέρνησης και όχι των ευρωπαϊκών θεσμών , αν και τώρα, με τη δημιουργία της διεθνούς ένωσης, «θα είμαστε σε θέση να φτάνουμε εκεί με τη δική μας φωνή».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...