Το πρώτο ταξί με υδρογόνο στην Αυστρία συμπλήρωσε ένα χρόνο ζωής

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που ο Genhand Kraus από το Wildon της Αυστρίας εμπιστεύτηκε ένα Hundai Nexo και το χρησιμοποίησε ως ταξί. Είναι το πρώτο και μοναδικό όχημα ταξί με υδρογόνο σε όλη την χώρα. Συνοψίζοντας την εμπειρία του ο Kraus τονίζει: «Είναι σαν να οδηγώ ένα κανονικό αυτοκίνητο, μόνο που είναι πολύ πιο φιλικό προς το περιβάλλον. Στόχος μου είναι να γίνουμε η πρώτη εταιρία ταξί με στόλο 100% οχημάτων υδρογόνου. Νομίζω ότι η Αυστρία μπορεί να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για περισσότερα ταξί τέτοιου τύπου.»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hundai Αυστρίας Roland Punzengruber με αφορμή αυτή την επέτειο ανέφερε: «Το Nexo είναι το πρώτο και μοναδικό εμπορικά διαθέσιμο όχημα υδρογόνου στην Αυστρία. Η εμπειρία μας από τα 50 σχεδόν οχήματα υδρογόνου που έχουμε πουλήσει στην Αυστρία είναι εντυπωσιακή. Έχουν υψηλό επίπεδο πρακτικότητας και αξιοπιστίας και έχουν διανύσει εκατομμύρια χιλιόμετρα χωρίς να παρουσιάσουν προβλήματα.»

Επί του παρόντος, η τεχνολογία υδρογόνου, επιτρέπει στο αυτοκίνητο αυτονομία 600 χιλιομέτρων. Ο ανεφοδιασμός διαρκεί πέντε (5) λεπτά και το κόστος για ένα γέμισμα είναι 54 ευρώ. Μέχρι τώρα το μοναδικό πρόβλημα είναι ο μικρός αριθμός, (6) πρατηρίων υδρογόνου στην Αυστρία. Στόχος της Αυστριακής κυβέρνησης είναι η δημιουργία 40 πρατηρίων που θα παρέχουν μια ολοκληρωμένη παροχή ανά 15 – 20 χιλιόμετρα. Το έργο της δημιουργίας ενός εθνικού δικτύου σταθμών εφοδιασμού υδρογόνου εκτιμάται στα 16 εκατομμύρια ευρώ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...